ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA LIBERTAS ZAGREB I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA

ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA LIBERTAS ZAGREB I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA
2. Juna 2020. Komentari isključeni za ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA LIBERTAS ZAGREB I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA Aktuelnosti,Novosti FINra

Predstavnici studentskih organizacija Sveučilišta Libertas iz Zagreba i Visoke škole FINra iz Tuzle su 27.05.2020. godine održali video konferenciju upoznavanja i uspostavljanja međusobnih kontakata, putem ZOOM platforme.

Sveučilište Libertas su predstavljali Vjenčeslav Sošić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Libertas i Ines Sewer, dok su Visoku školu FINra predstavljali Melisa Mušanović, predsjednica Studentskog vijeća FINra, Maida Avdić, Vedad Husejnbašić i Mehmed Čajić.

Libertas međunarodno sveučilište najstarije je privatno sveučilište u Hrvatskoj. S druge strane, FINra je jedna prosperitetna visokoškolska ustanova, koja svojim proaktivnim pristupom nastavnom procesu plijeni pažnju široke javnosti. Zajednička prednost ovih visokoškolskih ustanova jeste nastava, koja se provodi u manjim grupama, kako bi se postigla željena interakcija, i činjenica da se znanje usvaja kroz pristup orjentisan praksi u aktuelnim stručnim temama. Na ovaj način, studenti su ravnopravni sudionici u procesu obrazovanja.

U tom smislu, studentske organizacije ovih dvaju institucija, kao jedan, do sada, najuspješniji realizovani projekat izdvajaju osnivanje Studentskog kluba, čiji je osnovni cilj da kroz različite izvankurikularne aktivnosti porade na ostvarenju bolje saradnje među studentima, koji bi svojom kreativnošću doprinijeli ostvarenju zajedničkih interesa.

Na prvoj online konferenciji, studenti su uvidjeli da postoji mnoštvo zajedničkih crta u radu studentskih organizacija Libertas i FINra, te su predsjednici ovih studentskih organizacija Vjenčeslav i Melisa, kao jedan od zaključaka ovog sastanka predložili da se u narednom periodu realizuju slični sastanci i dogovori oko realizacije mobilnosti studenata i sticanja korisnih iskustava studenata na ovim visokoškolskim ustanovama, kroz prethodno utvrđeni Program međunarodne saradnje.

About The Author

mainmpo