ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA/UNIVERZITETA “VITEZ” U VITEZU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA

ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA/UNIVERZITETA “VITEZ” U VITEZU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA
19. Maja 2020. Komentari isključeni za ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA SVEUČILIŠTA/UNIVERZITETA “VITEZ” U VITEZU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA Novosti FINra

Studentske organizacije Visoke škole FINra Tuzla i Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Vitezu su u četvrtak, 14.05.2020. godine održale video konferenciju, s ciljem oživljavanja potpisanog Sporazuma o saradnji. Mada je ovaj sastanak planiran već ranije u vidu posjete i međusobnog upoznavanja, te razgovora u neformalnoj atmosferi, studenti su realizovali zajednički sastanak putem raspoloživih kanala elektronske komunikacije, a kao prvi zaključak sastanka odlučeno je da se realizuje susret, čim se za to steknu uvjeti.

Tokom sastanka, studenti su imali priliku upoznati se sa međusobnim gledištima na aktuelna studentska pitanja, stepenom zadovoljstva dosadašnjim radom, te uočavanjem prilika za daljnji napredak i prostora za poboljšanje istog, s posebnim osvrtom na mobilnost studenata. Nesebičnu podršku u daljnjim aktivnostima na realizaciji međusobne saradnje studenata je dao i profesor Edin Glogić, predsjednik Komisije za osiguranje kvaliteta i Koordinator za međunarodnu saradnju Visoke škole FINra, koji je, također, prisustvovao sastanku.

Marko Lovrinović, predstavnik studenata Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Vitezu, izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom komunikacijom između ove dvije, relativno mlade, ali itekako prosperitetne visokoškolske ustanove. On smatra da je od krucijalne važnosti razmjenjivanje ideja dobre prakse i postojanje dobre volje, a evidentno je da ona u ovom slučaju postoji.

Predstavnici Vijeća Studenata FINra Aiša Ćorić, Maida Avdić, Nermina Kalić, Vedad Husejnbašić, Amir Hatić i Mehmed Čajić zajedničkim ciljem smatraju unaprjeđenje produktivne komunikacije sa studentskim predstavnicima Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Vitezu, te se raduju intenziviranju međusobne saradnje studentskih predstavništava.

Zaključci prvog sastanka između predstavnika studenata ove dvije visokoškolske ustanove ogledaju se u konkretiziranju dogovora oko mobilnosti i neposredne razmjene iskustava studenata, počevši sa sastankom uživo, čim se za to steknu uvjeti. U tom smislu, donesena je odluka da se u što skorijem vremenu oformi zajednička grupa, koja će služiti za olakšanu komunikaciju između predstavnika studenata i donošenje prijedloga za realizaciju zajedničkih projekata.

About The Author

mainmpo