ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA VELEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA

ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA VELEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA
4. Maja 2020. Komentari isključeni za ODRŽANA VIDEO KONFERENCIJA PREDSTAVNIKA STUDENTSKIH ORGANIZACIJA VELEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU I VISOKE ŠKOLE FINra TUZLA Novosti FINra

U okviru potpisanog Sporazuma o saradnji između Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla i Veleučilišta u Slavonskom brodu, studentske organizacije pomenutih institucija proteklog vikenda održale su video konferenciju. Posjeta studentske organizacije Visoke škole FINra Veleučilištu u Slavonskom Brodu od ranije je već dogovorena za mjesec april. Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, posjeta je odgođena za šesti mjesec ove godine, odnosno kada se steknu uvjeti za to. No, bez obzira na otežavajuće okolnosti, studeni su uspjeli da realizuju zajednički sastanak putem raspoloživih kanala elektronske komunikacije.

Glavna tema zajedničkog sastanka bila je intenziviranje regionalne saradnje studentskih predstavništava, unaprijeđenje statusa studenata i studentskih organizacija, mogućnost zajedničkog djelovanja u provođenju različitih oblika projekata, organizacije zajedničkih seminara i radionica, te mobilnosti studenata u narednom periodu.

Studenti su imali priliku razmijeniti međusobna iskustva u pogledu realizacije nastavnog procesa u specifičnim uslovima globalne pandemije, statusa i načina funkcionisanja njihovih organizacija, uključenosti studenata u organima visokoškolskih ustanova, organizovanje vannastavnih aktivnosti, sportskih natjecanja, putovanja za studente, i o drugim aktuelnim studentskim pitanjima.

Takođe, dogovoreno je da se u narednom periodu formira zajednička grupa koja će biti zadužena za komunikaciju između studentskih predstavničkih tijela i kreiranje prijedloga zajedničkih projekata.

Predstavnici Vijeća Studenata FINra Melisa Mušanović, Mehmed Čajić, Nermina Kalić, Vedad Husejnbašić, Fatima Delibajrić, Aiša Ćorić, Maida Avdić i Amir Hatić koji su prisustvovali sastanku, izrazili su optimizam kada je riječ o budućoj međusobnoj saradnji studentskih organizacija, sa  zajedničkim ciljem daljnjeg unaprijeđenja pozitivnih i kvalitetnih odnosa sa studentskim predstavnicima Veleučilišta u Slavonskom brodu, kojom bi se postigao zajednički cilj organizacije zajedničkih projekata između ove dvije studentske organizacije.

Predstavnik studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu Vinko Lacković, istakao je važnost međusobne suradnje studentskih organizacija, te izrazio nadu da se u duhu partnerstva i koordinacije, sastanci predstavnika studentskih organizacija u budućnosti održavaju i češće.

Uz predstavnike studenata, navedenom sastanku prisustvovao je i predsjednik Komisije za osiguranje kvaliteta i Koordinator za međunarodnu saradnju Visoke škole FINra, profesor dr.sc. Edin Glogić, koji je pohvalio dosadašnji trud i rad studenata, te dao punu podršku u daljnjim aktivnostima na realizaciji međusobne saradnje studenata.

Kao jedan od zaključaka ovog sastanka predloženo je da se u narednom periodu konkretiziraju dogovori oko mobilnosti i neposredne razmjene iskustava studenata na ovim visokoškolskim ustanovama.

About The Author

mainmpo