ODRŽANE PRVE VJEŽBE IZ PREDMETA ALGORITMI I STRUKTURE PODATAKA

ODRŽANE PRVE VJEŽBE IZ PREDMETA ALGORITMI I STRUKTURE PODATAKA
12. Oktobra 2021. Komentari isključeni za ODRŽANE PRVE VJEŽBE IZ PREDMETA ALGORITMI I STRUKTURE PODATAKA Nekategorisano FINra

Studenti I godine Visokoškolske ustanove FINra studijskog programa „Računarstvo i informatika“ studijskog usmjerenja „Programsko inženjerstvo“, dana 12.10.2021. godine prisustvovali su vježbama iz predmeta Algoritmi i strukture podataka kod predavača mr. sc. Irme Ibrišimović.

Cilj predmeta je da se studentu predstaviti paradigma strukture podataka, zatim pojasne pojave i podaci iz realnog svijeta koje će znati predstaviti složenom strukturom: listom, drvetom (tree), grafom. Studenti će se  upoznati sa XML, JSON i još nekim načinima formatiranog zapisa podataka koji se koriste u programskim tehnologijama.

Na današnjim vježbama predavač mr.sc. Irma Ibrišimović je objasnila studentima pojam algoritma, način na koji će koristiti algoritme pretraživanja, kako konstruisati rješenja bazirana na algoritmima pretraživanja, zatim kako definisati tehnike adresiranja te prepoznati primjene tehnika adresiranja.

Rad i aktivnosti studenata prate se i ocjenjuju kontinuirano tokom cijele akademske godine. U okviru predispitnih obaveza studenti izrađuju i prezentiraju seminarske radove iz predmeta Algoritmi i strukture podataka. Kroz izradu i prezentaciju seminarskih radova studenti usavršavaju i vještine javnog nastupa.

Studentima su obezbijeđeni vrhunski uslovi za studiranje, adekvatno opremljene učionice i kabineti, savremena IT oprema , te najbolji profesori,  predavači, asistenti i stručnjaci iz prakse.

Jedinstven studijski program i Nastavni plan i program koji spaja teoriju i praksu, čini ovu Visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

20211012_142652-min-1
20211012_142731-min-1
previous arrow
next arrow
About The Author

mainmpo