ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE DR. SC. ADNANA ROVČANINA, REDOVNOG PROFESORA EKONOMSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U SARAJEVU

ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE DR. SC. ADNANA ROVČANINA, REDOVNOG PROFESORA EKONOMSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U SARAJEVU
11. Maja 2021. Komentari isključeni za ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE DR. SC. ADNANA ROVČANINA, REDOVNOG PROFESORA EKONOMSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U SARAJEVU Aktuelnosti,Novosti FINra

U sklopu kontinuirane saradnje sa fakultetima i univerzitetima iz Bosne i Hercegovine i regiona, Visokoškolska ustanova FINra upriličila je  online predavanje gostujućeg profesora dr.sc Adnana Rovčanina, redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.  Predavanje je održano studentima prve, druge, treće i četvrte  godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra 11. maja 2021. godine.

Studenti FINra su proširili i osavremenili svoja znanja iz oblasti finansija, a posebno iz predmeta: Osnove poslovnih finansija, Uvod u finansijski menadžment, Primjena finansijskog  menadžmenta i Napredni finansijski menadžment.

Teme predavanja bile su:

  1. Aktivan pristup upravljanju finansijama
  2. Finansijski sistem kao okvir za upravljanje finansijam
  3. Temeljni koncepti upravljanja finansijama
  4. Izvori finansiranja i struktura kapitala
  5. Finansijske odluke
  6. Signali sa finansijskih tržišta i finansijske odluke
  7. Primjeri iz prakse

S obzirom da je predavanje izazvalo veliku pažnju i interesovanje studenata koji su prisustvovali u velikom broju, tokom cijelog trajanja predavanja studenti su imali priliku postavljati pitanja na koje su dobili odgovor od uvaženog  redovnog profesora dr.sc. Adnana Rovčanina iz oblasti finansija.

Za studente koji su bili spriječeni da prate predavanja, materijal je  snimljen i postavljen na E-nastavu web stranice  FINra i dostupan je studentima 24/7 tokom cijele akademske godine. Po ovom konceptu nastave FINra je jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

About The Author

mainmpo