ODRŽANO UVODNO PREDAVANJE IZ PREDMETA PRIMJENA FINANSIJSKOG MENADŽMENTA

ODRŽANO UVODNO PREDAVANJE IZ PREDMETA PRIMJENA FINANSIJSKOG MENADŽMENTA
9. Oktobra 2021. Komentari isključeni za ODRŽANO UVODNO PREDAVANJE IZ PREDMETA PRIMJENA FINANSIJSKOG MENADŽMENTA Aktuelnosti,Novosti FINra

Danas, 9. oktobra 2021.godine,  studenti III godine  prisustvovali su uvodnom predavanju iz predmeta Primjena finansijskog menadžmenta kod prof. dr.sc. Ismeta Kalića. Predavanje je održano u amfiteatru FINra, kao i u realnom vremenu putem Zoom platforme.

Nosilac predmeta prof. dr.sc. Ismet Kalić  upoznao je studente sa silbusom i sadržajem predmeta, te istakao važnost ovog predmeta za njihovu profesionalnu karijeru. U skladu s tim, odabrani su saradnici sa dugogodišnjim iskustvom dr.sc. Željko Rička, redovni profesor, Vesna Muminović, dipl.ecc., asistent i Irma Mujkić, stručnjak iz prakse.   Saradnik na ovom predmetu je i asistentica Nermina Kalić, bacc. finansija i računovodstva, koja je završila četverogodišnji akademski studij na Visokoškolskoj ustanovi FINra. Također,  iz predmeta Primjena finansijskog menadžmenta odbranila je završni rad i time pokazala stručnost u toj oblasti, što će dodatno doprinijeti kvaliteti izvođenja nastave.

Cilj izučavanja ovog predmeta je podizanje nivoa znanja i razumijevanja metoda finansijskog menadžmenta u analizi prednosti različitih izvora finansiranja i mogućnosti kapitalnih ulaganja. Nakon uspješno savladanog nastavnog plana i programa iz ovog predmeta, studenti će biti osposobljeni za definiranje uloge i svrhe finansijskog menadžmenta, ocjenu efikasnog upravljanja stalnom i obrtnom imovinom i kapitalom, optimizaciju izvora finansiranja i korištenje odgovarajućih metoda za procjenu isplativosti kapitalnih ulaganja.

Silabus predmeta Primjena finansijskog menadžmenta je u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje certificirani računovođa.

unnamed
unnamed-1
previous arrow
next arrow
About The Author

mainmpo