POČEO LJETNI SEMESTAR NA VISOKOJ ŠKOLI FINra AKADEMSKE 2020/2021. GODINE

POČEO LJETNI SEMESTAR NA VISOKOJ ŠKOLI FINra AKADEMSKE 2020/2021. GODINE
2. Marta 2021. Komentari isključeni za POČEO LJETNI SEMESTAR NA VISOKOJ ŠKOLI FINra AKADEMSKE 2020/2021. GODINE Aktuelnosti,Novosti FINra

U skladu sa Akademskim kalendarom na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, danas, 2. marta 2021. godine počeo je ljetni semestar akademske 2020/2021. godine  nastavom I godine Studijskog programa „Računarstvo i informatika“ s usmjerenjem „Programsko inženjerstvo“ iz predmeta Numerička matematika kod predmetnog nastavnika doc. dr. sc. Zorana Jasaka.

Nastavni proces i u ovom ljetnom semestru na Visokoj školi FINra realizuje se po kombinovanom modelu  inclass i online istovremeno. Na  ovaj način studentima je omogućeno da prisustvuju nastavi bez obzira na njihovu dislociranost.

Sva predavanja i vježbe se snimaju putem Zoom platforme i taj nastavni materijal se postavlja na E-nastavu web stranice Visoke škole FINra, a odstupan je studentima konstantno tokom cijele akademske godine. Po ovom modelu FINra je jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

Za ovu akademsku godinu FINra je opremila još jedan kabinet za obuku novom IT opremom, „pametnom tablom“ i audio i video solution opremom. Studenti na FINra sada imaju na raspolaganju dva savremeno opremljena kabineta sa 40 računara i dvije pametne table posljednje generacije. FINra je u proteklom periodu u nabavku opreme uložila preko 60.000 KM i  svrstava se u red najopremljenijih visokoškolskih ustanova u BiH.

Visoka škola FINra želi svim studentima i akademskom osoblju puno uspjeha!!!

About The Author

mainmpo