POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA NA FINra

POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA NA FINra
1. Februara 2021. Komentari isključeni za POČETAK ZAVRŠNIH ISPITA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Nakon završenog zimskog semestra u akademskoj 2020/2021. godini na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli danas 1. februara 2021. godine počeli su završni  ispiti.

Studenti  I. godine  pristupili su završnom ispitu iz predmeta Osnove ekonomije kod predmetnog nastavnika dr. sc. Zijada Lugavića.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona, te u cilju poštivanja higijensko-epidemioloških mjera studenti su polagali ispit, raspoređeni  po  grupama u amfiteatru i velikoj sali.

FINra je uspješno realizirala  kombinovani model nastave: in class i online (putem Zoom platforme),  a danas je održan prvi završni ispit u akademskoj 2020/2021. godini u prostorijama ove visokoškolske ustanove.

Predispitne obaveze, I i II parcijalu studenti su polagali online. FINra je u ovoj akademskoj godini uložila preko 40.000 KM na multimedijalnu opremu za unaprjeđenje kvaliteta izvođenja online nastave.

Zahvaljujući novoj IT opremi sva predavanja i vježbe u ovom semestru su snimana i postavljena na E-nastavu, gdje su dostupna 24/7 studentima do kraja akademske godine.

Na ovaj način je FINra pokazala potpunu opredijeljenost u podršci studentima pri usvajanju znanja i vještina.

Oznake
About The Author

mainmpo