POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE VISOKOJ ŠKOLI FINra

POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE VISOKOJ ŠKOLI FINra
27. Februara 2019. Komentari isključeni za POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE VISOKOJ ŠKOLI FINra Aktuelnosti,Nekategorisano FINra

Visoka škola FINra u Tuzli je u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola “Dani otvorenih vrata FINra 2019”  ugostila Behram Begovu Medresu Tuzla. Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Učenici jedne od najboljih škola u BiH,  Behram-begove medrese, imali su priliku da obiđu prostorije, uvjere se u moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj rade studenti FINra, te posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima. Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenike je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U svom izlaganju direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić  je istakao:

„U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo kao iz ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult pruža podršku studentima FINra kroz pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.“

Prigodno predavanje za učenike Medrese imao je  prof.dr. Kadrija Hodžić, jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu: “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”. Cilj ovog predavanja je podstaći učenike da nastave obrazovanje i ukazati im na koristi studiranja i akademske diplome.

Učenicima se obratio i pedagog Behram-begove medrese g. Fuad Imširović koji je između ostalog istakao:

“Nastavak školovanja nije opcija već prioritet za učenike Behram-begove medrese. Opredjelite se u skladu sa vašim ličnim afinitetima! Ličnim iskustvom tokom djelovanja kao pedagog Behram-begove medrese uvidio sam značaj i važnost finansijsko računovodstvene profesije. FINra vam pruža mogućnost da postanete vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo”

Učenicima su se obratili i studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra, studentica II godine Nermina Kalić i studenti koji su pohađali Behram-begovu medresu Ahmed Zulić i Melika Memić. Oni su  prenijeli svoja iskustva studiranja na FINra, te iskazali zadovoljstvo nastavom i nastavnim osobljem Visoke škole FINra, te znanjem i vještinama koje su usvojili na FINra.

About The Author

mainmpo