POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ ČELIĆA, SAPNE, SREBRENIKA I TEOČAKA VISOKOJ ŠKOLI FINra

POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ ČELIĆA, SAPNE, SREBRENIKA I TEOČAKA VISOKOJ ŠKOLI FINra
28. Februara 2018. Komentari isključeni za POSJETA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ ČELIĆA, SAPNE, SREBRENIKA I TEOČAKA VISOKOJ ŠKOLI FINra Aktuelnosti,FINra FINra

“Dani otvorenih vrata FINra 2018.” je projekat koji realizira Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla već cijeli mjesec februar.  Većina završnih razreda srednjih ekonomskih škola je posjetilo FINra. Cilj posjete je da se maturantima srednjih škola olakša odluka u pogledu njihove profesionalne orijentacije, koji  fakultet odabrati , šta studirati. Danas su FINra posjetili maturanti mješovitih srednjih škola iz Čelića, Sapne, Srebrenika i Teočaka. Profesori koji su zajedno sa svojim učenicima posjetili FINra su: Mersiha Malkić, profesorica MSŠ Čelić., Mensur Smajlović i Ibrema Omerović, profesori MSŠ Sapna., Ajsela Mutapčić, profesorica MSŠ Srebrenik., Senad Selimović i Beriz Zekić, profesori MSŠ Teočak.

Učenici i profesori su imali priliku da obiđu prostorije Visoke škole FINra, uvjere se u moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj se vrši praktična obuka, posjete bogato opremljenu biblioteku i upoznaju se sa najboljim  profesorima i asistentima FINra.

Obzirom da je odabir studija za mlade ljude najbitniji izboru u njihovom životu, prigodno predavanje za učenike srednjih škola je održao dr.sc. Kadrija Hodžić, profesor Visoke škole FINra, na temu: “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”, kojom se učenici podstiču da nastave svoje obrazovanje, ted a spoznaju koristi od akademske diplome. Na kraju izlaganja,  prof.dr. Kadrija Hodžić je istakao : “Nastavak školovanja ne smije biti opcija već prioritet. Od svih prednosti i koristi studiranja na FINra ću istaći samo jednu, a to je posvećenost profesora na FINra studentima sa ciljem da naši student budu bolji od nas.” Obzirom da je dr.sc. Kadrija Hodžić bio profesor mnogim današnjim profesorima, isti su shodno vlastitom iskustvu mogli potvrditi kvalitet predavača Visoke škole FINre. Također u svom obraćanju maturantima, gostujući profesori naglasili su prednosti studiranja na FINra pri čemu su istakli jedinstven spoj teorije i prakse, koji osposobljava mlade ljude za tržište rada, te preporučili nastavak školovanja na FINra.

Dobrodošlicu učenicima su poželjeli studenti prve godine Visoke škole FINra Nermina Kalić i Asmir Buljubašić, bivši učenik MSŠ Srebrenik, koji su prenijeli svoje zadovoljstvo i naveli prednosti studiranja na FINra.

Najvažniju poruku učenicima je uputio doc.dr. Ismet Kalić, direktor Visoke škole FINra, koji je između ostalog istakao:

“Mi želimo da naši student steknu znanja i vještine koji su prepoznatljivi  na tržištu rada. Nastavni plan i program na FINra sadrži predmet Praktično osposobljavanje I , II i III , koji omogućava da naši   studenti nauče raditi u aplikativnim računovodstvenim i drugim programima.  Također, i svi drugi predmeti predviđeni nastavnim planom i programom sadrže i praktičnu komponentu .  Mogu sa sigurnoću tvrditi da će naši studenti  po završetku studija imati  traženo znanje i  vještine, i da ćemo postići cilj da naši studenti budu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.”

Također, direktor je pozvao sve prisutne učenike na testiranje za stipendije koje će se obaviti 31.marta sa početkom u 10:00h. Visoka škola FINra će u akademskoj 2018/2019. godini dodijeliti veći broj stipendija.

Učenicima s obratila i Semra Hasanović, učenica četvrtog razreda srednje ekonomske škole iz Srebrenika koja je svima prisutnima saopštila da je već donijela odluku za upis na FINra.

Na kraju su uručene zahvalnice profesorima gostujućih srednjih škola i knjige, čiji je autor doc.dr. Ismet Kalić, kao prigodan poklon za njihove školske biblioteke.

About The Author

mainmpo