Poslovni engleski jezik čini FINra regionalno jedinstvenom

Poslovni engleski jezik čini FINra regionalno jedinstvenom
15. Marta 2018. Komentari isključeni za Poslovni engleski jezik čini FINra regionalno jedinstvenom Aktuelnosti,FINra,Nekategorisano,Novosti FINra

U sklopu predispitnih obaveza iz nastavnog predmeta Poslovni engleski jezik studenti su uspješno savladali predviđeno gradivo i položili pismene provjere znanja. Prolaznost je bila iznadprosječna, što ukazuje na angažovanost i entuzijazam studenata i visok kvalitet izvođenja nastave i posvećenost Profesora.

„Savremeno poslovanje više nije moguće bez dobrog poznavanja Poslovnog engleskog jezika, što je prepoznala Visoka škola FINra. Smatram da savremeni ekonomisti, pogotovo profesionalci koji dolaze iz oblasti finansija i računovodstva trebaju govoriti fluently Poslovni engleski jezik, jer će biti prepoznatljiviji i konkurentniji na tržištu rada, što će u konačnici rezultirati bržem zaposlenju.“ Kazao je predmetni nastavnik Poslovnog engleskog jezika Mr. sc. Asmir Dorić.

Mr.sc. Asmir Dorić, profesor na visokoj školi FINra

 Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je regionalno jedinstvena, jer u svom nastavnom planu ima Poslovni engleski jezik. Nakon završetka četverogodišnjeg studija studenti će steći napredna znanja iz gramatike engleskog jezika i posebno finansijsko-računovodstvene oblasti poslovanja.

Cilj predmeta Poslovni engleski jezik je da studenti Visoke škole FINra razviju sposobnosti poslovne komunikacije na engleskom jeziku i da te vještine aktivno koriste za prezentacije, diskusije, pregovore, telefoniranje, prepisku i druge aktivnosti iz oblasti finansijsko-računovodstvene profesije.

Visoka škola FINra može se prepoznati kao visokoškolska ustanova sa savremenim studijskim programom, predanim radom i posvećenošću nastavnog osoblja, primjenom interaktivnih metoda i prilagođenošći individualnim potrebama svakoga studenta. Studijski program Visoke škole FINra objedinjuje teoretsko i praktično osposobljavanje studenata, što će ih po završetku studija učiniti prepoznatljivim na tržištu rada. Cilj studijskog programa Visoke škole FINra je proizvesti profesionalce u finansijsko računovodstvenoj profesiji, koje nećemo slati na Biro za zapošljavanje nego na posao kod poznatog poslodavca.

About The Author

mainmpo