PREDAVANJE O EU PROGRAMU „ERASMUS PLUS“ NA VISOKOJ ŠKOLI FINra

PREDAVANJE O EU PROGRAMU „ERASMUS PLUS“ NA VISOKOJ ŠKOLI FINra
3. Marta 2020. Komentari isključeni za PREDAVANJE O EU PROGRAMU „ERASMUS PLUS“ NA VISOKOJ ŠKOLI FINra Aktuelnosti FINra

Studenti i nastavno osoblje Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla su danas imali priliku prisustvovati predavanju pod nazivom „Erasmus+  Info – Povećanje suradnje s partnerskim institucijama izvan RH – Visoka škola FINra Tuzla“. Predavanje je održala mag.oec. Ivona Blažević, Viši predavač na Društvenom odjelu, Erasmus koordinator na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

Program ERASMUS+ nudi mogućnosti razmjene studenata i organizaciju različitih profila, pomažući im da dijele znanje i iskustvo u institucijama i organizacijama u različitim državama.

U skladu sa potpisanim sporazumom između Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Visoke škole FINra Tuzla broj: 01-90-1/19 od 07.05.2019. godine, kroz navedeno predavanje pristupilo se realizaciju navedenog sporazuma o saradnji i to kroz Međunarodni projekat ERASMUS+.

Obzirom da Veleučilište učestvuje u ovim projektima duži niz godina širom Evrope, studenti i nastavno osoblje Visoke škole FINra su imali korisno predavanje, te su dobili značajne informacije o mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, informacije o Erasmus povelji, sklapanje suradnje kroz međuinstitucijske sporazume, te jačanje partnerstva i atraktivnosti studija.

Program ERASMUS + podupire profesionalni razvoj kako studenata tako i nastavnog osoblja čime se otvaraju brojna vrata mnogim budućim projektima.

Visoka škola FINra ima za cilj da svoje studente i nastavnike uključi u EU program ERASMUS + uz podršku partnerske visokoškolske ustanove Veleučilišta iz Slavonskog broda.

About The Author

mainmpo