PREDSTAVNICI MINISTARSTVA OBRAZOVANJA I NAUKE TK U POSJETI VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra

PREDSTAVNICI MINISTARSTVA OBRAZOVANJA I NAUKE TK U POSJETI VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra
2. Oktobra 2021. Komentari isključeni za PREDSTAVNICI MINISTARSTVA OBRAZOVANJA I NAUKE TK U POSJETI VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra Nekategorisano FINra

Dana 01.10.2021. godine predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fuad Mešanović, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje i nauku i Eldina Topuzović, viši referent za opće poslove, posjetili su Visokoškolsku ustanovu FINra.

Sastanku su ispred FINra prisustovali direktor prof.dr.sc. Ismet Kalić, zamjenik direktora doc.dr.sc. Edin Glogić, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović, predavač mr.sc. Adem Azapagić i šef Studentske službe Mirela Hodžić.

Na sastanku se razgovaralo o akreditaciji akademskih studijskih programa Finansije i računovodstvo i Računarstvo i informatika, te o uvođenju novih akademskih studijskih programa u narednoj akademskoj godini.

Također, direktor FINra prof. dr. sc. Ismet Kalić prezentovao je predstavnicima Ministarstva obrazovanja i nauke TK, da sve što je urađeno u proteklih pet godina, trasiralo je put koji vodi ka transformaciji FINra u poduzetnički Univerzitet i transformaciju Centra za naučno-istraživački rad i razvoj karijere u Institut, što su naši strateški ciljevi za naredni petogodišnji period.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke TK pohvalili su i podržali kvalitetan rad Visokoškolske ustanove FINra i istakli da je Ministarstvo odlučno ka napretku i razvijanju partnerskog odnosa prema FINra.

About The Author

mainmpo