PREDSTAVNICI VISOKE ŠKOLE FINra U POSJETI MINISTARSTVU OBRAZOVANJA I NAUKE TK

PREDSTAVNICI VISOKE ŠKOLE FINra U POSJETI MINISTARSTVU OBRAZOVANJA I NAUKE TK
20. Maja 2020. Komentari isključeni za PREDSTAVNICI VISOKE ŠKOLE FINra U POSJETI MINISTARSTVU OBRAZOVANJA I NAUKE TK Novosti FINra

Predstavnici Visoke škole FINra, u sastavu doc.dr. Ismet Kalić, direktor i doc.dr. Edin Glogić, dana 19.05.2020. godine, posjetili su Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. Tom prilikom su razgovarali sa Ministricom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona mr.sc. Fahretom Brašnjić o uspostavljanju novog Studijskog programa ”Računarstvo i informatika”. Također je razgovarano i o novom Studijskom smjeru ”IT u finansijama i računovodstvu” koji predstavlja novitet u bosanskohercegovačkom visokom obrazovanju, jer je koncipiran na dualnom modelu obrazovanja gdje su objedinjene znanje i vještine s jedne strane iz finansija i računovodstva, a s druge strane iz informacionih tehnologija sa posebnim akcentom na primjeni programerskih znanja i vještina u izradi specijalizovanih aplikativnih rješenja u oblasti ekonomije i biznisa.

Prezentovan je dosadašnji rad FINra, realizacija i izvođenje nastave, organizacija online ispita u uslovima pandemije COVID19 te budući strateški pravci razvoja FINra.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo dosadašnjeg rada ove Visokoškolske ustanove i poručila da će Ministarstvo obrazovanja i nauke TK na čijem je ona čelu, biti podrška svim visokoškolskim ustanovama koje kvalitet rada stavljaju na prvo mjesto. Ovog puta još jednom je potvrđeno obostrano opredjeljenje za unapređenje rada FINra.

Zahvaljujemo se Ministrici na prijemu, toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru.

About The Author

mainmpo