PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO

PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO
7. Septembra 2022. Komentari isključeni za PRODUŽEN UGOVOR SA KOMPANIJOM EBSCO Aktuelnosti,Novosti FINra

U januaru 2009. godine Edukativno-konsultantska kuća FINconsult uspostavila je poslovnu saradnju sa EBSCO Publishingom, jednom od najvećih svjetskih baza elektronskih knjiga, časopisa i publikacija. Naučno-stručni časopis Poslovni konsultant je indeksiran u dvije baze EBSCO Publishinga, Business Source Corporate i Business Source Complete .

Direktor Visokoškolske ustanove FINra prof.dr.sc. Ismet Kalić je potpisao novi ugovor o godišnjoj pretplati na kolekciju elektronskih knjiga EBSCO eBook Business Subscription Collection.

Potpisivanjem Ugovora omogućeno je našim studentima i nastavnicima pristup jednoj od najvećih baza e-knjiga koja broji preko 25.000 jedinica iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poduzetništva, računarstva i informatike. Studentima i nastavnicima studijskog programa Računarstvo i informatika će biti omogućen i dodatni pristup bazama podataka Computers & Applied Sciences Complete i Business Source Premier.

Pristup ovoj kolekciji knjiga će poduprijeti ostvarenje cilja da naši studenti govore fluently poslovni engleski jezik i budu moderni stručnjaci iz oblasti finansija, računovodstva, menadžmenta i IT koji govore engleski jezik. Visokoškolske ustanove FINra će pristupom savremenoj svjetskoj literaturi unaprijediti i naučno-istraživački rad akademskog osoblja.

Visokoškolska ustanova FINra je trenutno jedini pretplatnik ovih elektronskih knjiga u Bosni i Hercegovini. 

About The Author

mainmpo