PRODUŽEN UPIS STUDENATA NA VISOKU ŠKOLU ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra u TUZLI

PRODUŽEN UPIS STUDENATA NA VISOKU ŠKOLU ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra u TUZLI
1. Oktobra 2020. Komentari isključeni za PRODUŽEN UPIS STUDENATA NA VISOKU ŠKOLU ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra u TUZLI Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli produžila je upis V generacije redovnih i vanrednih studenata u akademsku 2020/2021. godinu. U skladu sa zakonskim mogućnostima upis na studij će trajati do 31. oktobra 2020. godine.

KONKURS ZA UPIS STUDENATA NA PRVU GODINU

FINra je prepoznata kao visokoškolska ustanova  koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. FINra je postavila cilj da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo. FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena i online, čime je omogućeno da se na FINra upisuju studenti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Omogućen je prelazak studenata sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na II, III i IV godinu studija. Velika je zainteresovanost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studija na FINra za osobe koje imaju završenu trogodišnju školu sa ostvarenih 180 ECTS bodova.

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada.

Za upis na Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se prilažu (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji): svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole, diploma o završenoj srednjoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, prijava mjesta boravka (CIPS) i dvije fotografije formata 40x60mm za indeks.

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i odluku (rješenje) o nostrifikaciji diplome o završenom srednjem obrazovanju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su strani državljani prilažu i ovjerenu kopiju pasoša.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u akademskoj 2020/21. godini produžila je upis redovnih i vanrednih studenata na II, III i IV godinu dodiplomskog četverogodišnjeg studija (240 ECTS bodova).

Prijave na poziv za dostavljanje dokumentacije za prelazak sa druge visokoškolske ustanove na Visoku školu FINra će se primati do 31.10.2020. godine.

Uz prijavu za upis na višu godinu studija na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla prilažu se (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji) sljedeća dokumenta:

  • Uvjerenje o položenim ispitima,
  • Nastavni plan i program sa silabusima predmeta

OGLAS ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA NA II, III I IV GODINU

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u akademskoj 2020/21. godini produžava upis studenata na IV godinu dodiplomskog studija (240 ECTS bodova).

Pravo upisa na IV godinu studija i nastavak obrazovanja na Visokoj školi FINra imaju osobe koje su okončale obrazovanje na drugoj visokoškolskoj ustanovi, koja je matična za istu naučnu oblasti kao i Visoka škola FINra, u trajanju od tri godine i ostvarila 180 ECTS bodova.

Uz prijavu za upis na IV godinu studija i nastavak obrazovanja na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla prilažu se (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji) sljedeća dokumenta:

  • Diploma o završenom studiju (diploma stečena na visokoškolskoj ustanovi sa ostvarenih 180 ECTS kredita),
  • Uvjerenje o položenim ispitima,
  • Dodatak diplomi i
  • Nastavni plan i program sa silabusima predmeta.

UPIS NA IV GODINU STUDIJA

Prijava za upis na Visoku školu FINra može se podnijeti putem online obrazca na www.finra.ba, a odgovarajuću dokumentaciju kandidati mogu dostaviti lično ili putem pošte Studentskoj službi Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u ulici Mitra Trifunovića Uče br. 9.

Više informacija o studiju i studijskom programu i prijavi za upis na Visokoj školi FINra na web: www.finra.ba, tel. 035/310-390 ili e-mail: studentskasluž[email protected].

About The Author

mainmpo