PROMOVISANA PRVA GENERACIJA DIPLOMANATA VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra TUZLA

PROMOVISANA PRVA GENERACIJA DIPLOMANATA VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra TUZLA
28. Aprila 2021. Komentari isključeni za PROMOVISANA PRVA GENERACIJA DIPLOMANATA VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra TUZLA Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli danas je promovisana prva generacija diplomanata ove Visokoškolske ustanove. Njih 45 iz generacije 2016-2021. godina, koji su diplomirali krajem prošle i početkom ove godine, danas je dobilo svoje diplome.

Čestitajući im na ovom svečanom činu direktor Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli dr.sc.Ismet Kalić, vanredni profesor naglasio je da su svi oni u ovom trenutku na tržištu rada, zaposleni, a da to nije bilo tako kada su upisali ovu Visokoškolsku ustanovu.

„To je naš veliki uspjeh, jer mi školujemo kadrove za tržište, a ne za biroe za zapošljavanje. Mi smo ovime ostvarili svoj cilj da vam damo najbolja znanja i vještine, koje su rezultat optimalnog spoja teorije i prakse. I nakon okončanja studija FINra i njen osnivač Konsultantska kuća Finconsult će uvijek biti mjesto na kojem ćete biti rado viđeni. Nastavit ćemo našu saradnju na različitim poljima“ istakao je direktor Kalić.

On je najavio i nastavak razvoja Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli, koja ima strateški plan da u naredne 2-3 godine preraste u Poduzetnički univerzitet. Dodatni vjetar u leđa je činjenica da je FINra uspješno okončala postupak institucionalne akreditacije i dobila preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja u BiH da bude upisana u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

Inače, na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli trenutno se školuje  više od 250 studenta, na studijskim programima Finansije i računovodstvo i Računarstvo i informatika.

About The Author

mainmpo