PRVA PREDAVANJA IZ PREDMETA OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA U LJETNOM SEMESTRU 2020/2021

PRVA PREDAVANJA IZ PREDMETA OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA U LJETNOM SEMESTRU 2020/2021
5. Marta 2021. Komentari isključeni za PRVA PREDAVANJA IZ PREDMETA OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA U LJETNOM SEMESTRU 2020/2021 Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti I godine Visoke škole FINra slušali su danas, 5. marta 2021. godine  prva predavanja u ljetnom semestru akademske 2020/2021. godine iz predmeta Osnove poslovnih finansija kod predmetnog nastavnika prof.dr. sc. Ismeta Kalića.

Izučavajući  predmet Osnove poslovnih finansija studenti stiču znanja,  koja predstavljaju osnovu za upravljanje finansijama u preduzeću. Znanja su vezana za sistem finansijskog upravljanja u preduzeću, finansijsku politiku i pravila finansiranja, finansijsko planiranje, kontrolu i finansijsku analizu preduzeća, finansijsko upravljanje obrtnim sredstvima u preduzeću, restruktuiranje i sanaciju preduzeća. Također, studenti stiču sposobnosti za praktičan rad na poslovima finansijskih menadžera i finansijskih savjetnika, u pogledu efikasnog izvršavanja konkretnih zadataka u finansijskom poslovanju privrednih društava.

Predavanjima su prisustvovali studenti oba akademska studijska programa: “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i informatika”.

Studijski program “Računarstvo i informatika” sa usmjerenjem “Programsko inženjerstvo” predstavlja jedinstven spoj znanja i vještina programera, te znanja i vještina iz oblasti finansija i računovodstva. Spoj programera i ekonomiste stvara novi profil kadrova, za kojim postoji konstantna potražnja na tržištu rada u BiH i svijetu.

Studenti koji nisu mogli prisustvovati predavanjima, pratili su nastavu online, jer se nastava na Visokoj školi FINra odvija po kombinovanom modelu in class i online. FINra je u akademskoj 2020/2021. godini FINra uložila više od 40.000 KM u audio-video solution opremu, čime se svrstala u najopremljenije visokoškolske ustanove u BiH i region.

Za student koji su bili spriječeni da prate predavanja, materijal je su snimljen i postavljen na E-nastavu web stranice Visoke škole FINra i dostupan je studentima 24/7 tokom cijele akademske godine. Po ovom konceptu nastave FINra je jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

About The Author

mainmpo