PRVI PARCIJALNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra

PRVI PARCIJALNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra
14. Novembra 2021. Komentari isključeni za PRVI PARCIJALNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti II godine akademskog studijskog programa Finansije i računovodstvo Visokoškolske ustanove FINra danas su pristupili prvom parcijalnom ispitu. Parcijala je održana iz nastavnog predmeta Uvod u finansijsko računovodstvo kod predmetnog profesora dr.sc. Senada Kurtanović, profesor na FINra.

FINra u ak. 2021/22. godini uspješno realizira kombinovani model nastave: in class i online (putem Zoom platforme), a parcijalama studenti će pristupiti in class u prostorijama visokoškolske ustanove.

Zahvaljujući novoj IT opremi sva predavanja i vježbe u ovom semestru su snimana i postavljena na E-nastavu, gdje su dostupna 24/7 studentima. Na ovaj način je FINra pokazala potpunu opredijeljenost u podršci studentima pri usvajanju znanja i vještina i pripreme za parcijalne i završne ispite.

Tokom proučavanja predmeta Uvod u finansijsko računovodstvo, studenti stiču neophodna znanja i vještine za primjenu konceptualnog okvira za finansijsko izvještavanje, primjenu računovodstvenih koncepata i načela, evidentiranje jednostavnih poslovnih promjena u sistemu dvojnog knjigovodstva primjenom MSFI i MSFI za MSE te sastavljanje finansijskih izvještaja opšte namjene.

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra studenti vrijedno izvršavaju svoje predispitne obaveze kroz pismene provjere znanja, seminarske i praktične radove. Rad i aktivnosti studenata prate se i ocjenjuju kontinuirano tokom semestra.

U narednom periodu studente očekuju predispitne obaveze iz drugih predmeta. Sretno svim našim studentima u izvršavanju njihovih obaveza.

About The Author

mainmpo