PRVI ZAVRŠNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra

PRVI ZAVRŠNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra
21. Juna 2021. Komentari isključeni za PRVI ZAVRŠNI ISPITI NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Ljetni semestar akademske 2020/21. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra završen je 14.06.2021. godine, a danas je održan prvi završni ispit u prostorijama ove visokoškolske ustanove. FINra je uspješno realizirala kombinovani model nastave: in class i online (putem Zoom platforme), predispitne obaveze I i II parcijalu studenti su polagali online.

Zahvaljujući novoj IT opremi sva predavanja i vježbe u ovom semestru su snimana i postavljena na E-nastavu, gdje su dostupna 24/7 studentima. Na ovaj način je FINra pokazala potpunu opredijeljenost u podršci studentima pri usvajanju znanja i vještina i pripreme za završne ispite.

Studenti I godine Visokoškolske ustanove FINra, pristupili su prvim završnim ispitima.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite TK, a u cilju poštivanja i pridržavanja mjera zaštite zdravlja i prevencije pojave oboljelih od korona virusa, studenti su bili podjeljeni u II grupe.

Kod predmetnog nastavnika prof.dr.sc. Adila Kurtića, ispitu iz Organizacionog ponašanja pristupilo je 25 studenata sa studijskog programa ”Finansije i računovodstvo”.

Studenti sa studijskog programa ”Računarstvo i informatika”, pristupili su ispitu iz predmeta Numerička matematika kod predmetnog nastavnika prof. dr.sc. Zorana Jasaka.

Studenti su pokazali visok nivo znanja što pokazuje ozbiljnost i posvećenost pripremi i polaganju ispita na Visokoškolskoj ustanovi FINra. Ozbiljnost i kontinuirani rad studenata pokazuje i sama izlaznost studenata na ispite.

About The Author

mainmpo