RADIONICA ”DIZAJNIRAJ RJEŠENJA KOJA NEKO ŽELI KORISTITI” ODRŽANA NA FINRA

RADIONICA ”DIZAJNIRAJ RJEŠENJA KOJA NEKO ŽELI KORISTITI” ODRŽANA NA FINRA
19. Septembra 2021. Komentari isključeni za RADIONICA ”DIZAJNIRAJ RJEŠENJA KOJA NEKO ŽELI KORISTITI” ODRŽANA NA FINRA Nekategorisano FINra

Nizom mnogobrojih aktivnosti i obraćanja iskusnih predavača uz podršku IEEE-a, La Trobe univerziteta u Melbourneu, te MIT Legatum Centra za razvoj i preduzetništvo, na Visokoškolskoj ustanovi FINra održana je radionica u sklopu Festivala mladih 2021 u Tuzli. Radio Kameleon je organizator Festivala mladih 2021 i propratnih aktivnosti.

FINra je ponosni partner Festivala mladih 2021, koji je regionalnog karaktera i podstiče mlade da profiliraju svoje umjetničke vještine i pruža im podršku da svoje ideje pretvore u biznis.

Radionicu ”Dizajniraj rješenja koja neko želi koristiti” vodio je iskusni predavač Haris Selmanović.

U svom izlaganju navodi: “Ako pokušavaš pokrenuti biznis, iznenaditi ćeš se koliko grantova, inkubatora, institucija te je spremno u tome podržati. Svi su spremni dati sredstva, resurse, prostor, ti samo dođi sa idejom…samo. Sve bi bilo savršeno i Bosna i Hercegovina bi bila jedna od najinovativnijh ekonomija svijeta da je to “samo” toliko jednostavno. Razmisli, nikada te niko nije pokušao naučiti kako doći do ideje. Kako kompleksni svijet ideja sistematski razložiti na jednostavnije probleme, te kako validirati svoje rješenje u što manje vremena.”

Cilj radionice jeste podučavanje Design Thinking i Design Sprint metodologija kroz praktičan rad u grupi. Ove metodologije su okosnice nekih od najboljih preduzetničkih škola na svijetu, ali i najuspješnijih kompanija (Stanford, MIT; Google, Toyota, IBM). Učesnici programa su do sada, koristeći ove metodologije, došli do procjena od preko milion američkih dolara za svoje poslovne ideje.  Još bitnije, stečeno znanje iskoristili su da pokrenu nove biznise ili postanu kreativna okosnica postojećih biznisa.

Ova radionica je samo dio onoga što nudi i podržava naša visokoškolska ustanova kroz svoj rad.

FINra kao društveno odgovorna obrazovna institucija je prepoznala značaj Festivala mladih za Bosnu i Hercegovinu i region, budući da Nastavnim planom i programom određenih predmeta, studenti izučavaju istu ili sličnu tematiku.

Sve benefite koje nudi FINra za svoje studente su samo jaki temelji ka sigurnoj i uspješnoj budućnosti njenih studenata.

About The Author

mainmpo