Srednje škole iz Srebrenika, Gračanice, Tešnja i Teočaka u posjeti FINra

Srednje škole iz Srebrenika, Gračanice, Tešnja i Teočaka u posjeti FINra
30. Aprila 2019. Komentari isključeni za Srednje škole iz Srebrenika, Gračanice, Tešnja i Teočaka u posjeti FINra Novosti FINra

Jučer i danas su Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola “Dani otvorenih vrata FINra 2019” posjetile srednje škole iz Srebrenika, Gračanice, Tešnja i Teočaka.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.


Učenicima srednjih škola obratili su se Direktor Visoke škole FINra Doc. dr. Ismet Kalić, Prof. dr. Kadrija Hodžić, asistent Berisa Tuholjak, studenti Nermina Kalić, Maida Avdić, Mehmed Čajić i Amir Hatić. Pored dobrodošlice koju su poželili gostima, predstavnici Visoke škole FINra su istakli prednosti studiranja, značaj nastavka školovanja, te ih pozvali da svoje obrazovanje nastave na FINra ako se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu.

Za sve zainteresovane učenike u sklopu današnje posjete održano je testiranje za stipendije.


Visoka škola FINra će za narednu akademsku godinu dodijeliti stipendije svim učenicima srednjih škola koji pristupe testiranju.
Naredno testiranje za stipendije će se održati 25. maja 2019. godine u amfitetaru FINra sa početkom u 10 sati. 

Više o tome možete pročitati na linku: https://finra.edu.ba/ii-testiranje-za-stipendije-na-finra/

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:
Telefon: 035 310 390; 035 310 391;
E-mail: [email protected]
Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra se nalazi na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina.

About The Author

mainmpo