STUDENTI IZ SARAJEVA NA FINra

STUDENTI IZ SARAJEVA NA FINra
24. Jula 2018. Komentari isključeni za STUDENTI IZ SARAJEVA NA FINra Aktuelnosti,Nekategorisano FINra

Jedinstven nastavni plan i program, koji spaja  teoriju i praktična znanja i vještine, je ključni razlog zbog kojeg  se sve više studenata iz Sarajeva, kao i  drugih bh. gradova odlučuje za studiranje u Tuzli, na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra.

Tarik Mehičević, vanredni student I godine na FINra, zaposlen u računovodstvenom servisu „Lider Finance“ iz Sarajeva,  je kazao:  „ FINra sam upisao u prošloj akademskoj godini 2017/2018. I poslije godinu dana mogu reći da je to bila jedna od najboljih mojih životnih odluka. Redovno polažem predviđene ispite i nemam problema u pripremi ispita. Posebno mi je važno da sam stekao nova i unaprijedio postojeća znanja za vođenje poslovnih knjiga, koje vodim u računovodstvenom servisu u Sarajevu. FINra posjeduje kvalitete i koristi za studente,  koje drugi nemaju. Iako nisam u mogućnosti prisustvovati nastavi, putem skype-a i e-maila, kao i web sitea, komuniciram sa profesorima, asistentima i studentskom službom. Sve materijale sa predavanja i vježbi redovno dobijem na mail, i zbog toga uopšte nemam osjećaj da sam vanredan student, niti  mi manjka informacija potrebnih za redovno polaganje ispita. Preporučio bih svima onima koji rade na poslovima finansija i računovodstva, imaju srednju stručnu spremu, a žele fakultetsku diplomu, certifikat računovođe ili ovlaštenog revizora, da upišu FINra u Tuzli.“

U I i II generaciji studenata na FINra se upisalo 10 studenata iz Sarajeva, uglavnom kao  vanredni studenti. U akademskoj 2018/2019. godini ima već prijavljenih i upisanih nekoliko studenata iz Sarajeva. FINra je prva i za sada jedina viskoškolska ustanova u Tuzli, na kojoj studiraju studenti iz Sarajeva.

Više informacija o studiju i studijskom programu i upisu na Visokoj školi FINra na web: www.finra.ba, tel. 035/310-390 ili na e-mail: [email protected].

About The Author

mainmpo