STUDENT FINRA UČESTVOVAO NA 10. MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU ‘’SIBIRSKA ŠKOLA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA’’

STUDENT FINRA UČESTVOVAO NA 10. MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU ‘’SIBIRSKA ŠKOLA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA’’
25. Juna 2021. Komentari isključeni za STUDENT FINRA UČESTVOVAO NA 10. MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU ‘’SIBIRSKA ŠKOLA KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA’’ Aktuelnosti,Novosti FINra

Student treće godine studija na Visokoškolskoj ustanovi FINra, Mehmed Čajić, 24.06.2021. godine, učestvovao je na online, 10. Međunarodnom Ekonomskom forumu ‘’Sibirska škola korporativnog upravljanja’’,  čiji je organizator Udruženje ”TurkSib” komapanija RECON. Učešće na forumu su uzeli predstavnici političkih i naučnih krugova Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Kazahstana i Ruske Federacije.

Student Mehmed Čajić sa kolegicom Majom Lolić Balaban iz Banja Luke, prezentovali su rad na temu Važnost online platformi za obrazovanje’’.

 

U okviru foruma diskutovalo se o sljedećim pitanjima:

  • Geoekonomija sigurnosti: održivi razvoj evroazijskog prostora,
  • Evroazijski dijalog: od krize ideja do stvarnih zajedničkih projekata i programa.
  • Ekonomija evroazijskog prostora: analiza i poboljšanje sektorskih poslovnih procesa, institucije ekonomskog razvoja, ekonomije i upravljanja, promjene i inovacije u industriji, poljoprivredi i agroindustrijskom kompleksu, sektorima potrošačkih tržišta.
  • Poslovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na evroazijskom prostoru kao resurs za konkurentnost i razvoj nacionalnog ekonomskog modela.

 

Forum se sastoji iz dva dijela: naučnog i praktičnog dijela (prezentacije univerziteta, poslovnih škola, konsultantskih kuća i rezultati naučnih istraživanja na dnevnom redu foruma) i poslovnog dijela (prezentacije preduzeća i organizacija svih oblika vlasništva proglašenih zemalja učesnica zainteresovanih za razvoj svog poslovanja na evroazijskom prostoru).

Svrha foruma je uspostavljanje partnerstva između poslovnih krugova država evroazijskog prostora, profesionalnih poslovnih udruženja, razvijanje zajedničkih programa za obuku stručnjaka, promocija i integriranje programa poslovnog obrazovanja u obrazovno i poslovno okruženje evroazijskog prostora.

Svi prihvaćeni radovi, materijali i prezentacije će biti objavljeni u Zborniku radova Međunarodnog ekonomskog foruma i na internet stranici organizatora foruma.

Učešće studenata FINra na ovoj konferenciji je još jedan dokaz da je ova Visokoškolska ustanova opredjeljena ka kontinuiranom podsticanju  studenata da unaprijede svoja znanja i vještine, a samim tim steknu i novo međunarodno iskustvo.

About The Author

mainmpo