STUDENTI FINRA NA FINALNOM EUROPSKOM TAKMIČENJU IZ INTERNE REVIZIJE

STUDENTI FINRA NA FINALNOM EUROPSKOM TAKMIČENJU IZ INTERNE REVIZIJE
19. Septembra 2021. Komentari isključeni za STUDENTI FINRA NA FINALNOM EUROPSKOM TAKMIČENJU IZ INTERNE REVIZIJE Nekategorisano FINra

U periodu od 17.09. do 19.09.2021. godine, studenti FINra predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i Visokoškolsku ustanovu FINra na Europskom finalnom takmičenju iz interne revizije.

Visokoškolska ustanova FINra je jedina ustanova iz BiH koja se plasirala sa svojim studentima na finalno takmičenje.

Studenti FINra koji su učestvovali na Europskom finalnom takmičenju iz Interne revizije su: Mehmed Čajić, Nadina Đogić, Aiša Ćorić, Emina Džebić, studenti III godine studija, kao i studentice IV godine Maida Avdić i Melisa Mušanović.

Finansiranje svih troškova učešća snosi IIA (Institut internih revizora) s kojima je Visokoškolska ustanova FINra potpisala Sporazum o saradnji na polju promocije i unapređenja interne revizije i internih revizora u Bosni i Hercegovini.

U toku finalnog takmičenja studenti FINra su pokazali visok nivo znanja iz interne revizije u kojem su se rame uz rame takmičili sa već dokazanim profesionalcima u internoj reviziji. FINra zajedno sa svojim profesorima aktivno radi na izgradnji profesionalne karijere svojih studenata, budućih stručnjaka što je čini poželjnom obrazovnom institucijom u BiH.

Ovom aktivnošću FINra je obezbijedila svojim studentima da u skladu sa svojim sloganom “Jedinstven spoj teorije i prakse” izučavaju tokom studija i internu reviziju u teorijskom i praktičnom smislu, a samim time olakšala put sticanja zvanja i Certifikata ovlaštenog internog revizora.

VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINRA USPOSTAVILA SARADNJU SA INSTITUTOM INTERNIH REVIZORA BOSNE I HERCEGOVINE.

About The Author

mainmpo