STUDENTI FINra UZELI UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOJ LJETNOJ ŠKOLI U SLOVENIJI

STUDENTI FINra UZELI UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOJ LJETNOJ ŠKOLI U SLOVENIJI
8. Jula 2022. Komentari isključeni za STUDENTI FINra UZELI UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOJ LJETNOJ ŠKOLI U SLOVENIJI Nekategorisano FINra

Studenti IV godine studijskog programa “Finansije i računovodstvo”, Aiša Ćorić, Mehmed Čajić i Hajra Suljić sa predavačem mr.sc. Adem Azapagić, od 3.-8.7.2022. godine učestvovali su na Međunarodnoj ljetnjoj školi u Sloveniji. Imali su priliku da usavrše izradu biznis plana, učestvuju u radionicama, posjete uspješna preduzeća, borave u Ljubljani i obiđu kulturne znamenitosti. Na ljetnoj školi učestvovali su i studenti iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Sticanjem institucionalne akreditacije, FINra je ispunila sve uslove za učešće u Erasmus+ programima. U okviru EU programa Erasmus+, Visokoškolska ustanova FINra, potpisala je Sporazum i sa Univerzitetom Novo Mesto u Novom mestu, Republika Slovenija.

Od svog osnivanja do danas FINra je izgradila mrežu međunarodne saradnje sa respektabilnim univerzitetima i kompanijama u regionu. Potpisani su sporazumi o saradnji sa Međunarodnim sveučilištem Libertas iz Zagreba, Sveučilištem iz Slavonskog Broda,Visokom školom za menadžment i informatiku iz Virovitice, EBSCO kompanijom, Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment Beograd i drugim prestižnim visokoškolskim ustanovama iz regiona.

Visokoškolska ustanova FINra će nastaviti uspostavljati međunarodnu saradnju sa prestižnim univerzitetima i fakultetima u regionu.

About The Author

mainmpo