STUDENTI I GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ ALGORITAMA I STRUKTURE PODATAKA

STUDENTI I GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ ALGORITAMA I STRUKTURE PODATAKA
10. Februara 2021. Komentari isključeni za STUDENTI I GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ ALGORITAMA I STRUKTURE PODATAKA Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti prve godine Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra,  studijskog programa „ Računarstvo i informatika“ sa usmjerenjem Programsko inženjerstvo polagali su 10. februara 2021. godine ispit iz predmeta Algoritmi i strukture podataka kod predmetnog nastavnika doc. dr. sc. Zorana Jasaka, profesora na FINra. Ovo je prva generacija studenata studijskog programa  „Računarstvo i informatika“, koji su bili u prilici da steknu znanja i vještine iz predmeta Algoritmi i strukture podataka kroz spoj teorije i prakse.

Cilj predmeta Algoritmi i strukture podataka  je, da studente osposobi da razumiju strukturu podataka i  da ih znaju primijeniti  u programskim jezicima. Izučavajući predmet Algoritmi i strukture podataka  studenti su osposobljeni da znaju  opisati i koristiti jednostavne strukture podataka, zatim kreirati rješenja bazirana na jednostavnijim strukturama podataka,  te opisati i koristiti složenije strukture podataka.

FINra studentima nudi praktična programerska znanja i vještine na posljednoj generaciji Microsoft razvojnih alata. Studijski program FINra  „Računarstvo i informatika“ predstavlja novinu u visokom obrazovanju iz oblasti IT-a i programiranja, gdje se pored znanja i vještina programera stiču znanja iz ekonomije.

Kroz multidisciplinaran pristup znanosti Nastavni plan i program Visoke škole FINra predstavlja kombinaciju programera i ekonomiste. Visoka škola FINra pruža sinergiju znanja i vještina iz  programiranja i ekonomije.

Oznake
About The Author

mainmpo