STUDENTI O NAMA

STUDENTI O NAMA

Nerma Omić, studentica I godine akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Dugo sam imala dilemu gdje studirati. Na kraju moj izbor je bio FINra.

FINra studentima nudi mnogo više nego ijedna ustanova u regionu ovog tipa. Nudi da učimo od najboljih stručnjaka iz oblasti finansija i računovodstva. Profesori kroz nastavni plan i program prave kvalitetan spoj teorije i prakse. FINra je ustanova gdje stičem znanja i vještine na nastavi koja se odvija u moderno opremljenim kabinetima, sa adekvatnom opremom prilagođenoj nastavnom procesu i materiji koju učimo tokom studija.

Jedna velika prednost predstavlja i obaveza svakog studenta da radi na praksi u firmama sa kojma FINra ima potpisane sporazume. Osim toga, praktični dio nastave odvija se i u učionicima, na računarima na kojima su instalirani finansijsko-računovodstveni programi.

Na praksi u učionicama većinom smo bazirani na program Spin, te knjiženje poslovnih promjena kao praktičnih primjera koji se realizuju i dešavaju u poslovnom svijetu.

Cilj obavljanja prakse u preduzećima jeste svakako da mi kao studenti, svojim znanjima i vještinama budemo prepoznati od strane poslodavca, i u konačnici dobijemo posao koji nam je konačni cilj studiranja.

Takođe, studenti FINra imaju besplatan pristup EBSCO elektronskoj biblioteci, što za studente predstavlja veliku prednost, jer raspolažemo sa velikim brojem svjetske literature iz oblasti ekonomije, finansija i  računovodstva, menadžmenta, informacionih tehnologija u finansijama i računovodstvu i drugom literatuom. EBSCO je biblioteka sa preko 25 hiljada naslova poznatih svjetskih autora, te mi na taj način olakšava pisanje seminarskih radova.

Čast i zadovoljstvo mi je biti student ove visokoškolske ustanove.

Dajana Marković, studentica II godine akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Samra Fejzić, studentica II godine akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Mirela Hujdur, studentica II godine akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Nermina Kalić, diplomirana studentica akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Melika Umihanić, studentica III godine akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

Zerina Beganović, studentica akademskog studijskog programa Finansija i računovodstvo

mainmpo