STUDENTI PRVE GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ OSNOVA PROGRAMIRANJA

STUDENTI PRVE GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ OSNOVA PROGRAMIRANJA
13. Februara 2021. Komentari isključeni za STUDENTI PRVE GODINE FINra POLAGALI ISPIT IZ OSNOVA PROGRAMIRANJA Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti prve godine Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra,  studijskog programa „ Računarstvo i informatika“ sa usmjerenjem “Programsko inženjerstvo” polagali su 12. februara 2021. godine ispit iz Osnova programiranja kod predmetnog nastavnika mr. sc. Damira Kapidžića, predavača na FINra.

Ovo je prva generacija studenata studijskog programa  „Računarstvo i informatika“, koji su bili u prilici  usvajati znanja i vještine iz predmeta Osnove programiranja kroz spoj teorije i prakse.

Izučavajući predmet Osnove programiranja studenti su  osposobljeni da razumiju koncept algoritma i računara kao izvršioca, zatim da znaju razviti jednostavan algoritam i testirati ga, savladali su programski jezik C i C++ i razvojni alat MS Visual Studio. Usvojena znanja iz predmeta Osnove programiranja omogućit će da prepoznaju problem iz realnog svijeta, te oblikuju  algoritam za njegovo rješavanje.

Visoka škola FINra svojim studentima nudi praktična programerska znanja i vještine na posljednjoj generaciji Microsoft razvojnih alata.

Studenti FINra pohađaju nastavu u  modernim učionicama sa savremenom IT opremom. FINra je opremila učionice za obuku sa 40 savremenih računara, na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstvo i finansijsko poslovanje i aplikativni alati za programiranje.

Visoka škola FINra posjeduje dvije “pametne table” posljednje generacije, koja omogućavaju bolju povezanost i interakciju  na relaciji profesor- student, te omogućavaju kvalitetniju nastavu.

FINra je uvela jedinstveni Nastavni plan i program studijskog programa “Računarstvo i informatika” obrazujući programere, koji imaju ekonomska znanja, posebno iz finansija i računovodstva.

Za ovakvim profilom kadrova postoji konstantna potražnja na tržištu rada u BiH i svijetu.

Oznake
About The Author

mainmpo