SVEČANI POČETAK NASTAVE DRUGE GENERACIJE STUDENATA NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA

SVEČANI POČETAK NASTAVE DRUGE GENERACIJE STUDENATA NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra TUZLA
2. Oktobra 2017. Nema komentara Aktuelnosti,Novosti Arnela

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je svečano počela sa nastavom II generacije studenata u akademskoj 2017/18. godini.

Direktor Visoke škole FINra doc.dr. Ismet Kalić je u svom obraćanju istakao da je u proteklih godinu dana učinjeno mnogo kako bi studenti dobili vrhunske uslove za studiranje i kako bi ova Visokoškolska ustanova postala regionalno prepoznatljiva.

    

“Nakon godinu dana možemo reći da je Visoka škola FINra ispunila svoje ciljeve. Postali smo prepoznatljiva Visokoškolska ustanova u regionu, što se ogleda i u broju upisanih studenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Srebrenice, Sarajeva do Bihaća, kao i studenata iz Srbije i Hrvatske.

Za naše studente kreirali smo nastavni plan i program, koji predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse.
Studentima smo omogućili upis na redovni i vanredni studij. Za vanredne studente je kreiran poseban program nastave u vanradno vrijeme i dane vikenda.

Vanredni studij je idealna prilika za sve one koji imaju završenu srednju školu, rade na finasijsko-računovodstvenim poslovima, žele da završe fakultet i napreduju u karijeri, te u finansijsko-računovodstvenoj profesiji steknu zvanje certificirani računovođa i ovlašteni revizor.

Omogućili smo prelazak sa drugih škola i fakulteta i nastavak studiranja na Visokoj školi FINra na prvu i drugu godinu studija. Veliki je interes za prelazak na FINru sa drugih visokih škola i fakulteta.

Angažovali smo nabolje profesore i asistente u regionu, te obezbijedili moderne učionice, sa savremenom IT opremom. Studentima smo obezbijedili besplatan pristup savremenoj literaturi iz EBSCO eBook Business Subscription Collection, koja broji više od 16.500 knjiga iz oblasti finansija, računovodstva, revizije i menadžmenta, od 10 najvećih svjetskih izdavača literature iz oblasti ekonomije.

Svi naši studenti imaju besplatan pristup seminarima kontinuirane profesionalne finansijsko-računovodstvene edukacije u BiH, koje provodi edukativno-konsultantska kuća FINconsult, osnivač FINre, kao i pristup elektronskim izdanjima međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant.

Visoka škola FINra za svoje studente je obezbijedila stipendije, praksu i zaposlenje. Naime, u proteklih godinu dana potpisani su sporazumi o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih preduzeća sa područja TK i šire regije. Na ovaj način ostvarujemo jedno od ključnih obećanja da svoje studente po završetku studija nećemo slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. Svim studentima želim sretan početak nove akademske godine. Izabrali ste fakultet koji će ispuniti Vaša očekivanja i koji se razlikuje od drugih” istakao je direktor FINre, dr. Ismet Kalić.

    

Predavanje iz predmeta Osnovi ekonomije prof. Kadrije Hodžića

Na kraju svog obraćanja doc. dr. Ismet Kalić je rekao da će FINra, u skladu sa zakonskim mogućnostima, nastaviti upisivati vanredne studente do kraja mjeseca oktobra i da su vrata FINre još otvorena za one koji žele da se upišu i studiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Svečano su podijeljeni indeksi studentima prve godine. Studentima su se obratili i prof.emeritus Adil Kurtić, prof.dr. Kadrija Hodžić, koji je nakon svečanog početka održao i prvo predavanje iz predmeta “Osnovi ekonomije”. Također, studentima se obratila i studentica II godine na FINra Elma Kadić, te prenijela svoje impresije o provedenoj godini studiranja na FINra.

Sve informacije oko upisa studenti mogu dobiti na web stranici Visoke škole FINra www.finra.ba

    

About The Author

mainmpo