SVEČANI POČETAK NASTAVE NA FINra U AKADEMSKOJ 2018/2019.

SVEČANI POČETAK NASTAVE NA FINra U AKADEMSKOJ 2018/2019.
1. Oktobra 2018. Komentari isključeni za SVEČANI POČETAK NASTAVE NA FINra U AKADEMSKOJ 2018/2019. Aktuelnosti,Nekategorisano FINra

Dana 1.10.2018. godine Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli svečano je počela sa nastavom u akademskoj 2018/2019. godini. Na svečanom času povodom početka akademske 2018/2019. godine studentima III generacije obratio se direktor Visoke škole FINra doc. dr. Ismet Kalić, sa  riječima dobrodošlice i prigodnim govorom, te svim studentima poželio sretan početak nove akademske godine.

„FINra je već regionalno prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela jedan novi kvalitet u visoko obrazovanje. Taj kvalitet se ogleda u jedinstvanom spoju teorije i praktičnih znanja i vještina.Tokom dvije godine uspješnog rada FINra je pokazala provodivost jednog novog koncepta nastavnog procesa. Vi ćete, naši dragi studenti, na FINra steči znanje i vještine iz finansija i računovodstva, koja su tražena i prepoznata na tržištu rada“, istakao je direktor doc.dr. Ismet Kalić.

 

 

 

 

 

 

Da je  FINra već etablirana kao visokoškolska ustanova sa jedinstvenim nastavnim planom i programom u regionu, vidi se i po  broju do sada upisanih studenata, gdje je u tri generacije upisano više od 150 studenata, koji dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Srebrenice, Tuzle, Sarajeva, Tešnja, Zenice, Brčkog,  do Bihaća.

Visoka škola FINra je za svoje redovne studente obezbijedila stipendije, praksu i zaposlenje. U protekle dvije godine potpisani su sporazumi o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih kompanija sa područja šire regije. Na ovaj način FINra ostvaruje jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija neće slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. Također, FINra podržava svoje studente i kroz dodjelu stipendija. U akademskoj 2018/2019. godini FINra je dodijelila 12 stipendija najboljim studentima.

FINra je produžila ugovor sa EBSCO i za narednu akademsku 2018/2019. godinu. Na ovaj način studentima je obezbjeđen besplatan pristup savremenoj literaturi, kolekciji elektronskih knjiga eBook Business Subscription Collection, koja broji preko 16.500 knjiga iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, od 10 najvećih svjetskih izdavača savremene ekonomske literature. FINra je jedina u regionu visokoškolska ustanova koja ima pristup ovoj e-biblioteci EBSCO.

FINra planira u ovoj akademskoj godini realizaciju projekta međunarodne saradnje sa prestižnim univerzitetima, fakultetima i školama u svijetu. U okviru projekta eRrasmus plus, FINra planira svoje  studente i nastavnike uključiti u međunarodnu razmjenu, te i na taj način jačati i razvijati njihove stručne kompentencije.

FINra je za vanredne studente posebno kreirala nastavni proces, koji se odvija u vanradno vrijeme. Vanredni studij predstavlja idealnu priliku za sve one koji imaju završenu srednju školu, rade na finansijsko-računovodstvenim poslovima, žele da završe fakultet i napreduju u karijeri, te u računovodstvenoj profesiji steknu zvanje certificirani računovođa i ovlašteni revizor.

Na svečanom času studentima su se obratio i prof.dr. Kadrija Hodžić, koji je nakon svečanog časa održao i prvo predavanje iz predmeta “Osnovi ekonomije”. Također, studentima se obratila i najbolja studentica II godine FINra Nermina Kalić, prenoseći svoje impresije o studiju na FINra.

Na kraju svečanog časa, podijeljeni su indeksi studentima prve godine, te priređena zakuska za sve studente i nastavnike.

FINra će u skladu sa zakonskim mogućnostima, nastaviti upisivati vanredne studente do kraja mjeseca oktobra 2018.  Također, FINra je omogućila prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta  na prvu, drugu i treću godinu studija. Vrata FINre su otvorena za sve one koji žele da se upišu i studiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Sve informacije oko upisa studenti mogu dobiti na web stranici Visoke škole FINra: www.finra.ba

About The Author

mainmpo