TREĆI CIKLUS RADIONICA NA FINra

TREĆI CIKLUS RADIONICA NA FINra
17. Marta 2022. Komentari isključeni za TREĆI CIKLUS RADIONICA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

U okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola”, na FINra je uspješno realizovan treći ciklus radionica. Radionice su održane inclass, u učionicama visokoškolske ustanove FINra, kao i online putem Zoom-a.

Na radionici Mala škola knjigovodstva i računovodstva, sa studenticama IV godine Ribić Jasminom i Džebić Eminom, učenici su naučili kako knjižiti ulazne fakture (nabavka stalnih sredstava, materijala, sitnog inventara). Knjiženje ulaznih faktura radili su na finansijsko-računovodstvenom programu SPIN kojeg koriste studenti akademskog studijskog programa „Finansije i računovodstvo“ na nastavnom predmetu Praktično osposobljavanje I, II, i III.

Na radionici Mala škola programiranja i informatike sa profesorom dr.sc. Jasak Zoranom i studentom I godine akademskog studijskog programa „Računarstvo i informatika“, Šabuljić Vedadom, Alagić Arminom i Ibrišević Haso, učenici su se upoznali sa osnovama i strukturom programiranja, te procesom kompajliranja. Kroz interaktivne igre uspješno su savladali gradivo.

Radionicu Mala škola izrade biznis plana vodili su mr.sc. Adem Azapagić i studentice akademskog studijskog programa“ Finasije i računovodstvo“ Nadina Đogić, IV godina, Šejla Mandžić, III godina i Mirela Hujdur, II godina. Učenici su se na ovoj radionici upoznali sa profilom poslovnih ideja, analizom tržišta i izradom marketing plana. Studentice Šejla Mandžić i Mirela Hujdur su učesnicima radionice predstavile svoj biznis plan.

Na radionici Mala škola poslovnog engleskog jezika učenici su razgovarali na temu pokretanja biznisa, način na koji će plasirati i promovisati proizvod i usluge. Kroz interaktivne igrice učenici su razvili komunikacijske vještine i vještine prodaje. Radionicu su vodili mr.sc. Alisa Pejić i studenti akademskog studijskog progama ”Finansije i računovodstvo” Umihanić Melika, III godina, Hujdur Mirela, II godina i Čajić Mehmed, IV godina.

About The Author

mainmpo