U TOKU SU PREDISPITNE OBAVEZE NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA

U TOKU SU PREDISPITNE OBAVEZE NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA
28. Novembra 2017. Komentari isključeni za U TOKU SU PREDISPITNE OBAVEZE NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA Aktuelnosti,Novosti,Uncategorized FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra studenti vrijedno izvršavaju svoje predispitne obaveze kroz pismene provjere znanja, seminarske i praktične radove. Rad i aktivnosti studenata prate se i ocjenjuju kontinuirano tokom semestra. U sklopu predispitnih obaveza u prvom semestru studenti polažu pismene provjere znanja i izrađuju seminarske radove. Ovog vikenda je održana prva semestralna pismena provjera znanja iz nastavnog predmeta „Osnove računovodstva“ na prvoj godini studija, te iz nastavnog predmeta „Uvod u finansijsko računovodstvo“ na drugoj godini studija. Da se vrijedno radi na ovoj visokoškolskoj ustanovi pokazuje i izlaznost studenata na pismene provjere znanja. Prema izlaznosti studenata na prve semestralne pismene provjere znanja da se primjetiti da su ozbiljno shvatili svoje zadatke i da vrijedno rade na sebi sa željom da polože ispite, te upišu što bolje ocjene. Kroz slike ćemo predstaviti djelić atmosfere koji vlada na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra.

Studenti prve godine pred pismenu provjeru znanja  iz nastavnog predmeta „Osnove računovodstva“

„Vrijedno smo se spremali za ovu provjeru znanja u tome su nam pomogli profesori i asistenti. Nakon ovakvih priprema smatram da je upis na ovu visokoškolsku ustanovu najbolja odluka koju sam mogla donijeti obzirom da nas profesori i asistenti maksimalno spremaju za ono što će nam trebati u praksi. Nadam se da će rezultati ove provjere pokazati da se isplatilo učenje i sav moj trud uložen u pripremu za ovu provjeru znanja.“ istakla je studentica prve godine Alema Alispahić.

“Obzirom na kvalitet održanih predavanja i vježbi iz Uvoda u finansijsko računovodstvo te usvojenog znanja, ispit nije bilo teško uraditi. Zadaci na ispitu su bili obuhvaćeni sa do sada pređenim gradivom. Zadovoljna sam sa usvojenim znanjem, a to pokazuje i ocjena koji sam dobila.” izjavila je studentica druge godine Amra Deljkić Vuković.

Studenti druge godine na provjeri znanja iz nastavnog predmeta „Uvod u finansijsko računovodstvo“

Prije svega svaka pohvala za asistenticu na vježbama, u pogledu njezinog stručnog znanja i pristupa prema studentima. I naravno svaka pohvala za profesoricu. Bez njihovog nesebičnog prenošenja znanja i pružanja pomoći svakom studentu pojedinačno  imali bismo velikih poteškoća prilikom izvršavanja naših predispitnih obaveza.” izjavila je Sanela Halidović student druge godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra.

“Ispit je protekao u najboljem redu i disciplini, zahvaljujući predmetnom asistentu, kao i mojim kolegama sa druge godine. Impresije trebaju biti javno istaknute kako zbog nas studenata druge godine, kao i zbog studenata prve godine, te budućih studenata da imaju u vidu profesionalnost osobolja ove visokoškolske ustanove.” istakao je Adnan Bajraktarević predstavnik studenata.

U narednom periodu studente očekuju predispitne obaveze iz drugih predmeta. Sretno svim našim studentima u izvršavanju njihovih obaveza.

About The Author

mainmpo