UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE TUZLA I LUKAVAC U POSJETI FINra

UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE TUZLA I LUKAVAC U POSJETI FINra
5. Aprila 2019. Komentari isključeni za UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE TUZLA I LUKAVAC U POSJETI FINra Aktuelnosti FINra

Danas su Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola “Dani otvorenih vrata FINra 2019” posjetile  JU Ekonomsko-trgovinska srednja škola Tuzla i JU Ekonomsko-hemijska srednja škola Lukavac.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Učenicima srednjih škola obratili su se Direktor Visoke škole FINra Doc. dr. Ismet Kalić, Prof. dr. Kadrija Hodžić, studenti Nermina Kalić i Maida Avdić.  Pored dobrodošlice koju su poželili gostima, predstavnici Visoke škole FINra su istakli prednosti studiranja, značaj nastavka školovanja, te ih pozvali da svoje obrazovanje nastave na FINra ako se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu.

Za sve zainteresovane učenike u sklopu današnje posjete održano je testiranje za stipendije.

Visoka škola FINra će za narednu akademsku godinu dodijeliti stipendije svim učenicima srednjih škola koji pristupe testiranju.

Testiranje za stipendije će se održati 25. aprila 2019. godine u amfitetaru FINra sa početkom u 10 sati. Više o tome možete pročitati na linku: https://finra.edu.ba/ii-testiranje-za-stipendije-na-finra/

U narednom periodu prema rasporedu posjeta očekujemo i učenike drugih srednjih ekonomskih škola i gimnazija sa područja TK i šire regije.

Za dodatne  informacije možete nas kontaktirati na:

Telefon: 035 310 390; 035 310 391;

E-mail: [email protected].

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  se nalazi na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina.

About The Author

mainmpo