UČENIK GENERACIJE NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra

UČENIK GENERACIJE NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra
7. Juna 2021. Komentari isključeni za UČENIK GENERACIJE NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra je jedinstvena po tome što dodjeljuje stipendije najboljim učenicima.

Za akademsku 2021/2022. godinu FINra će učenicima generacije i učenicima članovima porodica šehida i poginulih boraca obezbijediti stipendiju u 100% iznosu školarine u visini od 2.500 KM.

Učenik generacije Srednje ekonomsko-trgovinske škole, Ahmedin Hasanović izrazio je veliko interesovanje za studiranje na FINra. Prisustvovao je radionicama i testiranju za stipendije, te prepoznao kvalitet koji nudi ova visokoškolska ustanova.

Posebno mi je  važno što studiranjem na FINra stičem praktična znanja i vještine koje će biti prepoznatljive na tržištu rada. Čast i zadovoljstvo je biti stipendista ove  visokoškolske ustanove, koja je i po dodjeli stipendija učenicima generacije jedinstvena. Zahvalan  sam FINra što i na ovaj način daje podršku za nastavak mog fakultetskog obrazovanja. Uvjeren sam da je FINra moj pravi izbor jer mi pruža podršku, i ovom prilikom pozivam sve one koji još nisu odlučili gdje će studirati, da upišu FINra jer će im to biti od velike koristi u izgradnji njihove karijere“, istakao je učenik generacije Srednje ekonomsko-trgovinske škole, Ahmedin Hasanović.

JEDINSTVEN SPOJ TEORIJE I PRAKSE je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa Visokoškolske ustanove FINra, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanja studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive kod poslodavaca i tražene na tržištu rada.

Visokoškolska ustanova FINra će i u akademskoj 2021/2022. godini nastaviti dodjeljivati stipendije čiji fond iznosi 100.000 KM. Visina stipendije se utvrđuje na osnovu postignutog uspjeha u toku srednjoškolskog obrazovanja.

About The Author

mainmpo