UGLEDNI POFESOR BELAK ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA FINra

UGLEDNI POFESOR BELAK ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA FINra
29. Februara 2020. Komentari isključeni za UGLEDNI POFESOR BELAK ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA FINra Novosti FINra

Studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla su danas imali priliku prisustvovati prigodnom predavanju uglednog profesora Belaka iz Zagreba, na temu: „Suvremeno financijsko računovodstvo kao temelj upravljačkog računovodstva“. Pored profesora Belaka sa studentima Visoke škole FINra danas je bio i gospodin Augustin Mišić, predsjednik Komisije za računovodstvo i reviziju BiH, koji je održao predavanje na temu: „Računovodstvena profesija u BiH – stanje i perspektive“. Ovim današnjim predavanjima  FINra je nastavila realizaciju Programa međunarodne saradnje za ovu akademsku godinu.

Kako je istaknuto, misija FINra je da obezbijedi savremeno i inovativno obrazovanje, koje spaja teoriju i praksu, i koje će studentima omogućiti sticanje znanja i vještina sa kojima će biti konkurentni na tržištu rada, ali i  osposobljeni za samozapošljavanje. Da bi se to postiglo neophodna je otvorenost i saradnja kako na domaćem tako i međunarodnom polju visokog obrazovanja.

„Od svog osnivanja do danas FINra je izgradila mrežu međunarodne saradnje sa respektabilnim univerzitetima u regionu. Između ostalih potpisani su sporazumi o saradnji sa Međunarodnim sveučilištem Libertas iz Zagreba, Veleučilištem iz Slavonskog Broda, Ebsco kompanijom i drugim prestižnim univerzitetima iz regiona. Uspostavljanje saradnje s profesorom Belakom dodatni je kvalitet Programu međunarodne saradnje FINra“, istakao je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra dr.sc. Ismet Kalić.

Profesor Belak je redovni profesor iz oblasti računovodstva i upravljanja, a mediji ga često opisuju kao znanstvenika koji dolazi iz prakse. Njegova bogata profesorska karijera počela je 1998. na Veleučilištu u Splitu, a od 2007. do 2019. godine profesor Belak radio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 11 samostalnih knjiga (monografija) i veći broj knjiga u koautorstvu.

Direktor Kalić je ovom prilikom podsjetio da je FINra svoje programe i nastavni proces koncipirala tako da studentima nudi jedinstven spoj teorijskih i praktičnih znanja i vještina. Posebno je istaknuto da je Visoka škola FINra u potpunosti uskladila svoj Nastavni plan i program sa novim Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra osnovana je prije četiri godine. Danas školuje četiri generacije sa više od 230 studenata. Sa studentima radi više od 5o nastavnika, predanih stručnjaka, vođenih ciljem da studenti FINra budu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.

 

 

 

About The Author

mainmpo