USPJEŠNO REALIZOVAN DEVETI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA RAČUNOVODSTVA I MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA

USPJEŠNO REALIZOVAN DEVETI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA RAČUNOVODSTVA I MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA
15. Juna 2021. Komentari isključeni za USPJEŠNO REALIZOVAN DEVETI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA RAČUNOVODSTVA I MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA Aktuelnosti,Novosti FINra

Učenici srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona prisustvovali su radionicama u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola”.

Radionice koje su održane dana 15. juna 2021. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra su Mala škola računovodstva i Mala škola poslovnog engleskog jezika. Dokaz o uspješnoj realizaciji i nastavku radionica, svjedoči veliki broj prisutnih učenika.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz finansija i računovodstva.

Današnja predavanja s primjerima iz prakse održale su:

Mala škola računovodstva –  Amira Mulasmajić, bacc .oec. asistent na FINra

Mala škola poslovnog engleskog jezika –  mr.sc. Alisa Pejić, predavač na FINra i Mehmed Čajić, student treće godine na FINra.

Cilj radionice Mala škola računovodstva je, da učenici usvoje znanja i vještine knjiženja poslovnih promjena na način kako to rade preduzeća. Učenici su imali priliku sa asistenticom Amirom Mulasmajić unositi početno stanje u program SPIN, te knjižiti poslovne promjene koje se odnose na nabavku, prodaju i plaćanje.

Kroz program radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika učenici će se upoznati sa osnovnom terminologijom poslovnog vokabulara s područja finansija i računovodstva neophodnom za komuniciranje u različitim poslovnim situacijama kao što su organizacija preduzeća, zapošljavanje, poslovna etika, poslovni kontakti, interkulturalne razlike u poslovnom svijetu i poslovno dopisivanje.

Radionice Mala škola računovodstva  i Mala škola poslovnog engleskog jezika održane su online putem Zoom platforme, a u radionicama su učestvovali učenici završnih razreda srednjih škola.

About The Author

mainmpo