USPJEŠNO REALIZOVANA DRUGA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA

USPJEŠNO REALIZOVANA DRUGA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA
15. Aprila 2021. Komentari isključeni za USPJEŠNO REALIZOVANA DRUGA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“ dana 15. aprila 2021. godine uspješno je realizovala i drugu radionicu Mala škola poslovnog engleskog jezika.

Radionica Mala škola poslovnog engleskog jezika održana je online putem Zoom platforme, a učešće su uzeli učenici završnih razreda srednjih škola. Radionicu je otvorila  mr.sc. Alisa Pejić, predavač Visoke škole FINra. Učešće u realizaciji radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika uzeo je i student treće godine Mehmed Čajić.

Prateći tokove u privredi FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama  tržišta rada, kako bi se  srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika.

Kroz program radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika učenici će se upoznati sa osnovnom terminologijom poslovnog vokabulara s područja finansija i računovodstva neophodnom za komuniciranje u različitim poslovnim situacijama kao što su organizacija preduzeća, zapošljavanje, poslovna etika, poslovni kontakti, interkulturalne razlike u poslovnom svijetu i poslovno dopisivanje.

Projekat je osmišljen na način da će se dio aktivnosti realizovati online, a drugi dio in class  u prostorijama Visoke škole FINra Tuzla, uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera zdravstvene zaštite učenika i osoblja koje će učestvovati u navedenim projektima.

Nastavak radionica, odnosno, treći i četvrti dio radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika bit će realiziran, 22. i 29.  aprila 2021. godine.

Osim radionica Izrada biznis plana i Mala škola poslovnog engleskog jezika održane su radionice Mala škola računovodstva i Mala škola programiranja dana 13. aprila 2021. godine sa početkom u 10 sati.

About The Author

mainmpo