USPJEŠNO REALIZOVANA PRVA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA

USPJEŠNO REALIZOVANA PRVA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA
9. Aprila 2021. Komentari isključeni za USPJEŠNO REALIZOVANA PRVA ONLINE RADIONICA MALA ŠKOLA POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“ dana 8. aprila 2021. godine uspješno je realizovala prvu radionicu Mala škola poslovnog engleskog jezika.

Radionica Mala škola poslovnog engleskog jezika održana je online putem Zoom platforme, a učešće su uzeli učenici završnih razreda srednjih škola. Radionicu je otvorio  doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra, a nakon toga predavanje o poslovnom engleskom jeziku održala je  mr.sc. Alisa Pejić, predavač Visoke škole FINra.

Prateći tokove u privredi FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama  tržišta rada, kako bi se  srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika.

Kroz program radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika učenici će se upoznati sa osnovnom terminologijom poslovnog vokabulara s područja finansija i računovodstva neophodnom za komuniciranje u različitim poslovnim situacijama kao što su organizacija preduzeća, zapošljavanje, poslovna etika, poslovni kontakti, interkulturalne razlike u poslovnom svijetu i poslovno dopisivanje.

Projekat je osmišljen na način da će se dio aktivnosti realizovati online, a drugi dio in class  u prostorijama Visoke škole FINra Tuzla, uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera zdravstvene zaštite učenika i osoblja koje će učestvovati u navedenim projektima.

Nastavak radionica, odnosno drugi, treći i četvrti dio radionice Mala škola poslovnog engleskog jezika bit će realiziran 15., 22. i 29.  aprila 2021. godine.

 

 

About The Author

mainmpo