VELIKI INTERES UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ LUKAVCA, GRAČANICE, KALESIJE, KLADNJA ZA VISOKU ŠKOLU FINRA

VELIKI INTERES UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ LUKAVCA, GRAČANICE, KALESIJE, KLADNJA ZA VISOKU ŠKOLU FINRA
21. Februara 2018. Komentari isključeni za VELIKI INTERES UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA IZ LUKAVCA, GRAČANICE, KALESIJE, KLADNJA ZA VISOKU ŠKOLU FINRA Aktuelnosti,events,FINra,Nekategorisano FINra

Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra danas su posjetili učenici i profesori srednje ekonomsko-hemijske škole iz Lukavca, ekonomskih škola iz Gračanice, Kladnja i Kalesije. Učenici su imali priliku da obiđu prostorije, uvjere se u moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj se obučavaju studenti FINra, posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima, te iskoriste ovu priliku za druženje sa drugim učenicima i studentima. Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom FINra, učenicima je prezentirano po čemu se ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih, te koje su koristi studiranja na FINra.

Visoka škola FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola realizuje projekat “Dani otvorenih vrata FINra 2018.”.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

U svom obraćanju direktor Visoke škole FINra u Tuzli doc. dr. Ismet Kalić je između ostalog istakao:

“U nastavnom planu i programu Visoke škole FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansija i računovodstva kao i ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Studenti FINra imaju pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.”

Prigodno predavanje za učenike srednjih škola je održao prof.dr. Kadrija Hodžić, profesor Visoke škole FINra, na temu: “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”.

Nastavak školovanja nije opcija već prioritet. Od svih prednosti i koristi studiranja na FINra ću istaći samo jednu, a to je posvećenost profesora na FINra studentima sa ciljem da naši student budu bolji od nas.”, istakao je prof.dr. Kadrija Hodžić na kraju svog obraćanja.

Dobrodošlicu učenicima su poželjeli studenti prve godine Visoke škole FINra Mevlija Hamidović i Medina Čalić bivše učenice ekonomske škole u Gračanici, te Dženan Majdančić student koji je završio ekonomsku školu u Kalesiji i prenijeli svoje utiske studiranja na FINra, stečeno znanje i zadovoljstvo ispitima, te istakli sve što Visoku školu FINra čini jedinstvenom u BiH.

Učenicima su se obratili i direktorica srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac, Merlina Imamović; direktor MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj; Muriz Halilović, te profesor ekonomske škole iz Gračanice dr. Husein Mehmedović i profesorica ekonomske škole Kalesija Suvada Alić. Prije svega izrazili su svoje zadovoljstvo toplim prijemom, te nisu krili oduševljenje opremljenošću ove visokoškolske ustanove. U svom obraćanju baziranom na vlastitom iskustvu, istakli su značaj računovodstveno-finansijske profesije, te da nastavak školovanja nije opcija već prioritet.

Oznake
About The Author

mainmpo