Veliki odziv na testiranju za stipendije Visoke škole za finansije i računovodstvo “FINra”

Veliki odziv na testiranju za stipendije Visoke škole za finansije i računovodstvo “FINra”
31. Marta 2018. Komentari isključeni za Veliki odziv na testiranju za stipendije Visoke škole za finansije i računovodstvo “FINra” Aktuelnosti,Career,FINra FINra

Danas 31.03.2018. godine u amfiteatru Visoke škole za finansije i računovodsvo “FINra” u Tuzli je uspješno organizirano testiranje za stipendije za sve učenike završnih razreda srednjih škola.

Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju za školovanje na Visokoj školi za finansije i računovodstvo “FINra”.

Veliki broj učenika završnih razreda srednjih škola je pristupio testiranju za stipendije. Učenici nisu krili svoje zadovoljstvo, te su izrazili nadu da će baš oni biti dobitnici stipendija.

„Kada sam vidjela informaciju za testiranje za stipendije odlučila sam da se odmah prijavim. Smatram da je ovo idealna prilika za sve nas da pokažemo svoje znanje, te da najbolji od nas dobiju ovu vrijednu stipendiju. Nadam se da ću ja biti stipendista Visoke škole “FINra”, te na taj način obezbijediti sebi studiranje na ovoj prestižnoj ustanovi bez ikakvih novčanih ulaganja“ , izjavila je Eldina Hodžić učenica MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac.

Eldina Hodžić, učenica MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac

„Htjela bih studirati na Visokoj školi za finansije i računovodstvo “FINra” zbog nastavnog plana i programa koji je jedinstven na području Bosne i Hercegovine. Smatram da upisom na Visoku školu za finansije i računovodstvo ću donijeti najbolju odluku, s obzirom da se radi o visokoškolskoj ustanovi koja studentima nudi jedinstven spoj teorijske nastave i praktičnog osposobljavanja. Samim time se nadam da ću dobiti stipendiju od Visoke škole “FINra” i olakšati svojim roditeljima plaćanje školarine“ , istakla je ovom prilikom Jasmina Ribić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

Jasmina Ribić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla

“Ja sam Mehmed Čajić iz MSŠ “Gračanica”. Vidio sam oglas o današnjem stipendiranju na web stranici FINra i nakon uvida šta mi nudi ova prestižna visokoškolska ustanova, odlučio sam doći na testiranje. Donio sam odluku da ću biti student Visoke škole “FINra”.

Mehmed Čajić, učenik MSŠ “Gračanica”

Studentima se na početku testiranja obratio i direktor Visoke škole, koji je između ostalog istakao, da se nastava u ovoj Visokoškolskoj ustanovi odvija u moderno opremljenim učionicama, na savremenoj IT opremi, na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje.

“Cilj nam je da danas što više učenika postanu naši stipendisti. Neke ćemo finansirati u potpunosti, a neke djelimično. To sve zavisi od rezultata današnjeg testiranja. Ove godine planiramo upisati 50 redovnih i 50 vanrednih studenata na prvu godinu četverogodišnjeg studijskog programa”, izjavio je direktor Ismet Kalić.

Ismet Kalić, direktor Visoke škole “FINra”

Kroz stipendiranje studenata, Visoka škola FINra zapravo daje priliku mladim ljudima da našu zemlju učine naprednijom i bogatijom, te perspektivnijom za sve buduće mlade stručnjake u oblasti finansija i računovodstva. Cilj ovakve vrste stipendiranja je podsticanje i promovisanje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi.

Studenti koji ostvare najveći broj bodova na testu i koji budu imali ostvaren natprosječan uspjeh u prethodne četiri godine srednjoškolskog obrazovanja, biće u mogućnosti da dobiju stipendiju od Visoke škole “FINra”.

Bodovanje za stipendije se vrši po osnovu dva kriterija:

  1. Prosječna ocjena tokom četverogodišnjeg srednjoškolskog školovanja (50 bodova)
  2. Pokazano znanje na testiranju (50 bodova)

Zbog velikog interesovanja, kao i stalnog prijavljivanja novih učenika, Visoka škola “FINra” će organizirati drugo testiranje za stipendije koje će se održati 28.04.2018. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Visoke škole “FINra”.

About The Author

mainmpo