VISOKA ŠKOLA FINra JEDINSTVENA U REGIONU

VISOKA ŠKOLA FINra JEDINSTVENA U REGIONU
18. Januara 2021. Komentari isključeni za VISOKA ŠKOLA FINra JEDINSTVENA U REGIONU Aktuelnosti,Novosti FINra

VISOKA ŠKOLA FINra

JEDINSTVENA U REGIONU

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli osnovana je jula 2016. godine. FINra je prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. Do sada je na FINra upisano pet generacija studenata sa više od 300 studenata na studijskom programu „Finansije i računovodstvo“. FINra je realizirala kombinovani model nastave in-class i online zahvaljujući IT opremi u koju je uloženo više od 40 hiljada KM u akademskoj 2020/2021. godini. Na ovaj način je omogućeno da na FINra studiraju studenti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona, kao i studenti iz Dubaija i Jedde, Austrije, Njemačke, Švedske.

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada. Silabusi predmeta u potpunosti su usklađeni sa silabusima predmeta predviđenim Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanja certificirani računovođa i ovlašteni revizor.

Ukupan broj nastavnog osoblja na FINra je više od 55, od čega je preko 25 angažovanih doktora nauka, 12 magistara, 10 asistenata i 8 stručnjaka iz prakse sa certifikatom CR i OR.

Na FINra u akademskoj 2020/2021. godini uveden je novi licencirani Studijski program ”Računarstvo i informatika”. Zbog konstantno izražene potrebe za programerima na tržištu rada kreirali smo novi studijski program “Računarstvo i informatika”. Na ovaj način će se profilirati programeri koji imaju i osnovna znanja iz ekonomije. Stručne kompetencije sadrže znanja i vještine programera i znanja i vještine iz oblasti finansija i računovodstva. Na ovaj način dolazimo do sasvim novog profila kadrova, za kojima postoji konstantna potražnja na tržištu rada u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Jedinstven spoj teorije i prakse.

Postanite vrhunski stručnjak za finansije i računovodstvo.

Posjetite nas na adresi: Mitra Trifunovića Uče br. 9, 75 000 Tuzla.

Tel.: +387 35/310-390

E-mail: [email protected]

Web: www.finra.ba

About The Author

mainmpo