VISOKA ŠKOLA FINra UZELA UČEŠĆE NA 4. SAJMU VISOKOG OBRAZOVANJA U TUZLI

VISOKA ŠKOLA FINra UZELA UČEŠĆE NA 4. SAJMU VISOKOG OBRAZOVANJA U TUZLI
5. Marta 2020. Komentari isključeni za VISOKA ŠKOLA FINra UZELA UČEŠĆE NA 4. SAJMU VISOKOG OBRAZOVANJA U TUZLI Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je uzela učešće na 4. sajmu visokog obrazovanja u Tuzli, 03. i 04. marta 2020. godine. Sajamski događaj koji je organizirao Tuzlanski sajam u saradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, trajao je dva dana, s ciljem pružanja ključnih informacija za uspješnu prijavu/upis novih studenata i pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

Učenicima maturantima srednjih škola sa područja TK, predstavili smo naš jedinstven program koji spaja teoriju sa praktičnim znanjima i vještinama.

Visoka škola FINra imala je za zadatak da kroz prezentaciju ključnih informacija o Nastavnom planu i programu pruži cjelovitu informaciju o mogućnostima akademskog obrazovanja na ovoj prestižnoj ustanovi. Ovo je prilika da se učenici u razgovoru sa našim studentima upoznaju i informišu o prednostima studiranja na FINra, o studijskom programu, stipendijama, praktičnom osposobljavanju, obavljanju prakse u više od 100 firmi sa kojima FINra ima potpisane sporazume o saradnji.

Učenicima posjetiocima sajma su predstavljeni i vrhunski uslovi za studiranje na FINra, moderno opremljene učionice i kabineti sa „pametnim tablama“, savremena IT oprema, na kojoj su instalirani aplikativni programi za vođenje finansijsko-računovodstvenih poslova i najbolji profesori u regionu.

Također, posjetioci sajma su upoznati da će FINra svojim studentima nakon studiranja pomoći pri pronalasku posla kod poznatog poslodavca, a oni koji budu imali poduzetničkog duha, podržat će se u pokretanju vlastitog biznisa kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.

FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena, čime je omogućeno da se na FINra upišu studenti iz svih krajeva BiH i regiona. Trenutno na FINra studira više od 230 studenata, na sve četiri godine studija.

Osnovni cilj FINra je da naši studenti postanu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.

Posjetite nas i uvjerite se u vrhunske uvjete za studiranje na FINra.

About The Author

mainmpo