Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Disti d.o.o Sarajevo i Spin d.o.o Tuzla donirali računarsku opremu, i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje škole u Banovićima

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Disti d.o.o Sarajevo i Spin d.o.o Tuzla donirali računarsku opremu, i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje škole u Banovićima
29. Novembra 2017. Komentari isključeni za Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Disti d.o.o Sarajevo i Spin d.o.o Tuzla donirali računarsku opremu, i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje škole u Banovićima Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Disti d.o.o Sarajevo i Spin d.o.o Tuzla su donirali računarsku opremu i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje škole u Banovićima.

Ovim povodom, direktor Visoke škole FINra, Doc.dr. Ismet Kalić je izjavio:

Visoka škola FINra, Disti i Spin kao društveno odgovorne firme su danas uručile donaciju JU Mješovitoj srednjoj školi u Banovićima. Oprema će se koristiti za praktičnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo i Praktično osposobljavanje učenika Ekonomske škole.  Učenici će moći sada da stiču praktična znanja i vještine rada na aplikativnim računovodstvenim programima. Na ovaj način će se unaprijediti kvaliteta praktične nastave, što će za rezultat imati povećanje nivoa znanja koje je prepoznatljivo na tržištu rada. Osim učenika Ekonomske škole, na računarima će se raditi i informatička obuka za ostale srednje škole koje djeluju u okviru Mješovite srednje škole Banovići.”

Ono što posebno želim istaći jeste da će učenici po prvi put imati priliku u svojoj školi da uče na softveru na kojem rade vodeće kompanije sa područja cijele BiH. Radi se o potpuno istom aplikativnom softveru, o istoj platform na kojem rade i sva preduzeća koja koriste naše usluge. Sa softverskim programima koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i plaće”, izjavila je Zikreta Smajlović, direktorica SPIN d.o.o.

Danas smo veoma sretni što smo dobili donaciju i podršku od tri vodeće kuće iz oblasti edukacija, izrade softvera i IT sektora. Ovo je nastavak naše dobre saradnje, sigurni smo da će ova donacija poboljšati i unaprijediti kvalitet naše nastave i da ćemo kao rezultat svega imati učenike koji će biti spremniji za tržište rada”, izjavio je direktor  JU Mješovite srednje škole Banovići, Ćazim Musić.

Ove godine Visoka škola FINra sa svojim partnerima nastavlja dobru praksu društveno odgovornog ponašanja tako da je ovo treća u nizu donacija računarske opreme i računovodstvenih programa koji se doniraju Ekonomskim školama u općinama: Tuzla, Lukavac, Banovići, Kalesija, Srebrenik i Gračanica.

About The Author

mainmpo