VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra SA JEDINSTVENIM NASTAVNIM PLANOM I PROGRAMOM U REGIONU

VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra SA JEDINSTVENIM NASTAVNIM PLANOM I PROGRAMOM U REGIONU
14. Juna 2018. Komentari isključeni za VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINra SA JEDINSTVENIM NASTAVNIM PLANOM I PROGRAMOM U REGIONU Aktuelnosti,events FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je osnovana jula 2016. godine u Tuzli  sa ciljem da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo. Do sada su upisane dvije  generacije sa ukupno 100 studenata, koji dolaze iz svih krajeva BiH, od Srebrenice, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Maglaja, Zenice do Bihaća.

U toku je upis treće generacije studenata na akademsku 2018/2019. godinu, koji će trajati do 30.9. 2018. godine. Za vanredne studente je  posebno kreiran koncept nastave izvan radnog vremena. Također, Visoka škola FINra je omogućila prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na prvu, drugu i treću godinu studija.

JEDINSTVEN SPOJ TEORIJE I PRAKSE je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa Visoke škole FINra, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanje studenti stiču znanja i vještine  prepoznatljive kod poslodavaca i tražene na tržištu rada.

16 razloga za studiranje na Visokoj školi FINra:

 1. Jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina
 2. Zaposlenje kod poznatog poslodavca nakon završetka studija,
 3. Praksa u privatnim i javnim kompanijama,
 4. Nastavni plan i program koji omogućava sticanje uslova za zvanje certificirani računovođa
 5. Vrhunski profesori koji su predani i posvećeni prenosu znanja i vještina sa ciljem da studenti budu bolji od njih
 6. Podrška za otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i agencija,
 7. Stipendije tokom studiranja,
 8. Govorit ćete fluently poslovni engleski jezik,
 9. Certifikat za vođenje poslovnih knjiga
 10. Moderne učionice sa e-tablama i savremena IT oprema
 11. Prisustvo FINconsult-ovim seminarima i savjetovanjima
 12. Pristup e-izdanju naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant
 13. Obezbjeđena besplatna literatura i knjige
 14. Pristup e-biblioteci eBook Business Subscription Collection sa 16.500 knjiga iz oblasti savremene ekonomije
 15. Četverogodišnji studijski program (240 ECTS)
 16. Plaćanje školarine u 12 rata.

Nastavni predmet „Praktično osposobljavanje I, II i III“ na kojem studenti stiču praktična znanja i vještine rada u aplikativnim računovodstvenim programima i vođenju poslovnih knjiga, čini FINra jedinstvenom u regionu.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je regionalno jedinstvena i po tome što u svom Nastavnom planu i programu ima „ Poslovni engleski jezik I, II i III“, sa ciljem da  studenti Visoke škole FINra govore fluently poslovni engleski jezik.

FINra je u Nastavni plan i program uvrstila predmete predviđene Jedinstvenim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini. Studenti  FINra po završetku studija će imati položene predmete za sticanje zvanja  certificirani  računovođa, kao i tri predmeta predviđena za sticanje zvanja ovlašteni revizor.

FINra u akademskoj 2018/2019.  godini će dodijeliti veći broj stipendija. Testiranje za stipendije će se obaviti 23.06.2018. godine u amfiteatru FINra u 10 sati.

Posjetite nas na  adresi Mitra Trifunovića Uče  9 u Tuzli,  ili kontaktirajte putem telefona +387 35 310 390, e-maila: [email protected], web: www.finra.ba.

About The Author

mainmpo