VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA TUZLA OBILJEŽILA PRVU GODIŠNJICU RADA

VISOKA ŠKOLA ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA TUZLA OBILJEŽILA PRVU GODIŠNJICU RADA
25. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

U Tuzli je danas 14. jula 2017.svečano obilježena prva godišnjica rada Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra. Direktor FINra-e dr. Ismet Kalić je je u svom obraćanju istakao da je u proteklih godinu dana učinjeno mnogo kako bi studenti dobili vrhunske uslove za studiranje.

“Nakon godinu dana možemo slobodno reći da je Visoka škola FINra ispunila sve svoje ciljeve. Za naše studente kreirali smo jedinstven i prepoznatljiv nastavni plan i program,  koji predstavlja spoj teorije i prakse. Angažovali smo nabolje profesore i asistente u regionu, te obezbijedili moderne učionice,  sa savremenom IT opremom. Studentima smo obezbijedili besplatan pristup savremenoj literaturi iz EBSCO eBook Business Subscription Collection, koja broji više od 16.500 knjiga iz oblasti finansija, računovodstva, revizije i menadžmenta. Time je Visoka škola FINra postala jedina visokoškolska ustanova u regiji, koja ima pristup ovoj Ebsco e-biblioteci.

Direktor Visoke škole FINra, doc.dr. Ismet Kalić

Svi naši studenti imaju besplatan pristup seminarima kontinuirane profesionalne finansijsko-računovodstvene edukacije u BiH, koje provodi edukativno-konsultantska kuća FINconsult, osnivač FINre, kao i pristup elektronskim izdanjima međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant.

Nastavni plan i program Visoke škole FINra u potpunosti je usaglašen sa ispitima za sticanje zvanja certificirani računovođa u BiH,  kako bi našim studentima po završetku studiranja omogućili sticanje zvanje CR,  bez dodatnog polaganja ispita” istakao je direktor Kalić.

Danas je posebno naglašena činjenica da je Visoka škola FINra za svoje studente obezbijedila praksu, stipendije i zaposlenje. Naime, u proteklih godinu dana potpisani su sporazumi o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih preduzeća sa područja TK i šire regije. Na današnjoj svečanosti potpisani su novi ugovori sa uspješnim preduzećima sa područja Tuzlanskog kantona.

“Na ovaj način ostvarujemo jedno od ključnih obećanja da svoje studente po završetku studija nećemo slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca” rekao je direktor FINre, dr. Ismet Kalić.

Prof.dr. Kadrija Hodžić, prof.dr. Mirko Puljić, prof.dr. Dragan Mikerević, prof.dr. Željko Šain i doc.dr. Ismet Kalić

Danas je u okviru svečanog obilježavanja prve godišnjice rada Visoke škole za finansije i računovodstvo upriličena i promocija knjige “Upravljanje novčanim tokovima” autora dr. Ismeta Kalića. Izdavač knjige je FINra, a o knjizi su govorili ugledni profesori recenzenti knjige: prof.dr. Mirko Puljić, prof.dr. Dragan Mikerević, prof.dr. Željko Šain i moderator prof.dr. Kadrija Hodžić.

“Ova knjiga predstavlja prvo sistematizirano i cijelovito istraživanje o upravljanju novčanim tokovima kod nas. Biće koristan studentima ekonomskih fakulteta i svima onim koji se u praksi bave upravljanjem novčanim tokovima”, istakao je jedan od recenzenata prof.dr. Mirko Puljić.

Direktor preduzeća Herceg doo Srebrenik

Obilježavanju prve godišnjice Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli prisustvovale su brojne zvanice i gosti iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim dr.Kalića, gostima su se obratili i dr.sc. Nenad Penezić, redovni profesor na Visokoj školi FINra, predstavnik  Ebsco kompanije za srednju i jugoistočnu Evropu Dalibor Parač, Ramiz Karić, predsjednik Udruženja poslodavaca TK, direktor preduzeća Herceg I studentica Visoke škole FINra Elvira Musaefendić.

Studentica Visoke škole FINra, Elvira Musaefendić

Za akademsku 2017/2018. godinu Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni će se školovati u okviru dva smjera Računovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje.

U toku je upis studenata u prvu godinu akademske 2017/2018. Više informacija za upis na www.finra.ba.

About The Author

Leave a reply

mainmpo