VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER PRVOG FESTIVALA MLADIH 2021.

VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER PRVOG FESTIVALA MLADIH 2021.
28. Augusta 2021. Komentari isključeni za VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra PONOSNI PARTNER PRVOG FESTIVALA MLADIH 2021. Aktuelnosti,Novosti FINra

Nizom mnogobrojih aktivnosti i radionica, uz obraćanje iskusnih predavača Investicijske fondacije IMPAKT, na Visokoškolskoj ustanovi FINra održane su tri radionice od 25. do 28. augusta 2021. godine, u sklopu prvog Festivala mladih 2021 u Tuzli. Radio Kameleon je organizator Festivala mladih 2021 i propratnih aktivnosti.

Visokoškolska ustanova FINra je ponosni partner Festivala mladih 2021, koji je regionalnog karaktera i podstiče mlade da profiliraju svoje umjetničke vještine i pruža im podršku da svoje ideje pretvore u biznis.

U proteklih nekoliko godina Investicijska fondacija IMPAKT podržala je preko 200 malih biznisa te su pružili desetine hiljada sati mentorske podrške mladim ljudima koji su se upustili u poduzetničke vode.

Radionice koje su održane na FINra su sljedeće:

”Od ideje do biznisa”predavač Mirela Omerović (ekspertica poduzetništva)

”Uđite sa nama u svijet marketinga” – predavač Adnana Piro (ekspertica digitalnog marketinga i komunikacija).

”Finansije i Vi na ti”Senajid Đozo (direktor Investicijske fondacije IMPAKT)

Na radionicama na kojem su učestovali i studenti FINra, mladima se približio svijet digitalnog marketinga i mogućnosti koje im digitalni marketing pruža, pružila im se mogućnost iznošenja ideja i njihova razrada, te generalno kako različitim tehnikama generirati ideju i kako od te ideje napraviti održiv poduhvat na jedan interaktivan i interesantan način. Mladima su se približile finansije, razgovaralo se o različitim pojmovima, bilo da se radi o biznisu ili nekim projektima koje realiziraju u zajednici.

FINra kao društveno odgovorna obrazovna institucija je prepoznala značaj Festivala mladih za Bosnu i Hercegovinu i region, budući da Nastavnim planom i programom određenih predmeta, studenti izučavaju istu ili sličnu tematiku.

Sve benefite koje nudi Visokoškolska ustanova FINra za svoje studente su samo jaki temelji ka sigurnoj i uspješnoj budućnosti njenih studenata.

 

About The Author

mainmpo