VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra USPOSTAVILA SARADNJU SA INSTITUTOM INTERNIH REVIZORA BOSNE I HERCEGOVINE

VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra USPOSTAVILA SARADNJU SA INSTITUTOM INTERNIH REVIZORA BOSNE I HERCEGOVINE
17. Juna 2021. Komentari isključeni za VISOKOŠKOLSKA USTANOVA FINra USPOSTAVILA SARADNJU SA INSTITUTOM INTERNIH REVIZORA BOSNE I HERCEGOVINE Aktuelnosti,Novosti FINra

U Grand hotelu Neum u Neumu je dana 17.6.2021. godine potpisan Sporazum o saradnji između Visokoškolske ustanove FINra Tuzla i Instituta internih revizora Bosne i Hercegovine. Sporazum je u ime Instituta internih revizora BiH potpisala g-đa Ankica Kolobarić, predsjednica Skupštine, dok je u ime Visokoškolske ustanove FINra sporazum potpisao doc. dr. sc. Edin Glogić, zamjenik direktora.  

Ovaj Sporazum stvara mogućnost zajedničkog djelovanja ove dvije institucije na polju promocije i unapređenja interne revizije i internih revizora u Bosni i Hercegovini. FINra je ovom aktivnošću obezbijedila svojim studentima da u skladu sa svojim sloganom “Jedinstven spoj teorije i prakse” izučavaju tokom studija i internu reviziju u teorijskom i praktičnom smislu, a samim time olakšala put stjecanja zvanja i Certifikata ovlaštenog internog revizora. Visokoškolska ustanova svojim strateškim aktivnostima vodi računa o budućoj profesionalnoj karijeri svojih diplomiranih studenata, što je čini jedinstvenom u regionu.  

About The Author

mainmpo