ZAVRŠENO PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE STUDENATA NA FINra

ZAVRŠENO PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE STUDENATA NA FINra
24. Septembra 2021. Komentari isključeni za ZAVRŠENO PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE STUDENATA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Nizom mnogobrojnih aktivnosti na Visokoškolskoj ustanovi FINra, 23. i 24.09.2021., održano je   prvo studentsko međunarodno takmičenje ”Prednosti i nedostaci online nastave”.

Organizator međunarodnog takmičenja je Visokoškolska ustanova FINra u saradnji sa Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment (PMC) Beograd.

Na takmičenju su učestvovali  po 2 tima sa Visokoškolske ustanove FINra i Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment (PMC) Beograd. Studenti su imali 20 minuta da žiriju obrazlože svoju temu kroz debatu, a zadatak žirija je bio da  ocjeni prezentacije i izlaganja timova.

Predsjednik žirija bio je prof.dr.sc. Ismet Kalić, direktor FINra, a ostale članove sačinjavali su doc.dr.sc. Bojana Ostojić sa Fakulteta PMC  i mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja na FINra.

Predstavnici Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment (PMC) Beograd osvojili su prvo i treće mjesto, dok je  drugo mjesto osvojio tim sa Visokoškolske ustanove FINra. Studentica koja je imala najbolji javni nastup je Nina Radojević, studentica I godine PMC, a najbolju prezentaciju je imao tim Visokoškolske ustanove FINra u čijem sastavu su bili:  Mehmed Čajić, student IV godine, Šejla Mandžić, studentica III godine, Melika Umihanić, studentica III godine, i Jasmina Ribić, studentica IV godine.

Vrijedne nagrade učenicima uručili su doc.dr.sc. Bojana Ostojić i mr.sc. Irma Ibrišimović.

Po završetku takmičenja i dodjele vrijednih nagrada upriličeno je zajedničko fotografisanje i druženje sa učesnicima takmičenja. FINra kao društveno odgovorna i obrazovna institucija je prepoznala značaj Prvog međunarodnog  takmičenja na zadanu temu, gdje je i sama uspješno odgovorila na izazov koji je postavila pandemija COVID 19.

About The Author

mainmpo