ZAVRŠNI ISPIT IZ NASTAVNOG PREDMETA ‘OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA’ ZA STUDENTE I GODINE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra

ZAVRŠNI ISPIT IZ NASTAVNOG PREDMETA ‘OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA’ ZA STUDENTE I GODINE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra
23. Juna 2021. Komentari isključeni za ZAVRŠNI ISPIT IZ NASTAVNOG PREDMETA ‘OSNOVE POSLOVNIH FINANSIJA’ ZA STUDENTE I GODINE VISOKOŠKOLSKE USTANOVE FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

U ljetnom semestru akademske 2020/21. godine studenti su imali priliku da prošire i osavremene svoja znanja iz oblasti finansija a posebno iz predmeta Osnove poslovnih finansija.

Materijal je snimljen i postavljen na E-nastavu web stranice Visokoškolske ustanove FINra i dostupan je studentima 24/7 tokom cijele akademske godine. Po ovom konceptu nastave FINra je jedinstvena u Bosni i Hercegovini.

Studenti I godine Visokoškolske ustanove FINra su danas pristupili prvom završnom ispitu iz predmeta Osnove poslovnih finansija kod predmetnog nastavnika prof.dr.sc. Ismeta Kalića.

Važnost ovog predmeta, kao i ozbiljnost i rad studenata, pokazuje izlaznost studenata na završni ispit kojem je pristupilo više od 31 student I godine.

Izučavajući predmet Osnove poslovnih finansija studenti stiču znanja, koja predstavljaju osnovu za upravljanje finansijama u preduzeću. Znanja su vezana za sistem finansijskog upravljanja u preduzeću, finansijsku politiku i pravila finansiranja, finansijsko planiranje, kontrolu i finansijsku analizu preduzeća, finansijsko upravljanje obrtnim sredstvima u preduzeću, restruktuiranje i sanaciju preduzeća. Također, studenti stiču sposobnosti za praktičan rad na poslovima finansijskih menadžera i finansijskih savjetnika, u pogledu efikasnog izvršavanja konkretnih zadataka u finansijskom poslovanju privrednih društava.

About The Author

mainmpo